|

Ukraynalılar devlet yönetmeye başlamalı

ABD Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ukraynalı siyasetçilere eleştirilerde bulundu. Rice, 25 yıldan bu yana bağımsız olan ve bu süre içinde üç ihtilal gerçekleştiren Ukraynalıların devleti yönetmeye başlamaları gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:05 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:11 - 16/03/2016 Çarşamba
DHA

Bir konferans için davetli olduğu Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelen Condoleezza Rice, burada Ukrayinska Pravda adlı yayın organına verdiği demeçte, Ukraynalı siyasetçilere eleştirilerde bulundu.



Rice, söz konusu röportajda, Ukrayna'nın 25 yıldır bağımsız olmasına ve üç ihtilalin gerçekleşmesine rağmen, iktidara gelenlerin ülke yönetimiyle, özellikle de ekonomik kalkınmayla ilgilenmediklerini ifade etti. “Sizce, artık ülkeyi yönetmeye başlamanın zamanı gelmedi mi?” sorusunu yönelten Rice, Batı'nın Ukrayna'yı güçlü ve kendi ayakları üzerinde duran bir ülke olarak görmek istediğini, Ukrayna yönetiminin de bu konuda çaba göstermesi gerektiğini dile getirdi. Uluslararası toplumdan gelecek yardımlara bel bağlamanın anlamsız olduğunu söyleyen Rice, Ukrayna yönetiminin yeni bir ekonominin inşasına bağlaması gerektiğini ifade etti.


#Ukrayna
#ABD Eski Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice
#siyasetçilere eleştiri
8 yıl önce