|

Ukrayna'nın doğusunda çatışmalar: 23 ölü

Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda 23 ayrılıkçı öldürüldü, 27'si de yaralandı.

Yeni Şafak
20:50 - 17/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:59 - 17/11/2014 Pazartesi
AA

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, ülkenin doğusundaki Nikişino kasabası yakınlarında meydana gelen silahlı çatışmalarda 23 ayrılıkçının öldürüldüğünü, 27 ayrılıkçının ise silahlı çatışmalarda yaralandığını belirtti. Son 24 saatte ayrılıkçıların 39 kez ateşkes ihlali yaptığını kaydeden Lisenko, ayrılıkçıların ayrıca iki kez Donetsk Havaalanı'na saldırı düzenlediğini, bir defa da hükümet güçlerine tuzak kurduğunu dile getirdi.


Lisenko, ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda son 24 saatte 6 askerin yaşamını yitirdiğini, 9 askerin ise yaralandığını kaydederek, ayrılıkçıların bu saldırılarda sivil halkı canlı kalkan olarak kullanma vakalarının da meydana geldiğini ifade etti.


Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, "Donetsk'te rehine olarak tutulan 17 asker kurtarıldı" ifadesini kullandı.


Ordu birlikleri ile Rus yanlısı ayrılıkçılar arasındaki rehine değişiminde arabuluculuk yapan Rehineleri Kurtarma Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, ayrılıkçıların elinde halen 700 civarında rehin asker bulunuyor. Bugüne kadar ayrılıkçıların elinde rehine olarak bulunan bin 300'den fazla rehine kurtarılmıştı.


Hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasında Minsk mutabakatı çerçevesinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, taraflar arasında sık sık silahlı saldırılar meydana gelirken, taraflar da ihlallerde birbirlerini suçluyor.

#ukrayna
#Petro Poroşenko
#ukraynada çatışmalar
9 yıl önce