|

Üniversite kayıtları nasıl yapılır, kayıtlar için gerekli belgeler neler?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrenciler üniversite kayıtlarının nasıl yapıldığını ve kayıtlar için gerekli belgelerin neler olduğunu merak ediyor. ÖSYM ise resmi site üzerinden üniversite kayıtları için gerekli olan belgeleri ve kayıtların nasıl yapıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
09:43 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:08 - 1/03/2018 Perşembe
Diğer
Üniversite kayıtları için gerekli belgeler
Üniversite kayıtları için gerekli belgeler

Üniversite kayıtları nasıl yapılır diye merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. Sizler için kayıt sırasında gerekli olan evrakları derledik. ÖSYM tarafından LYS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kayıtların nasıl yapılacağı ve kayıtlar için gerekli belgelerin ne olduğu merak ediliyordu. ÖSYM ise kayıt için gerekli olan tüm belgeleri açıkladı. İşte üniversite kayıtları için gerekli olan belgeler…

E-KAYIT NASIL YAPILIR? BİLİNMESİ GEREKENLER

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme elektronik kayıt yapacaklar.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Öğrenciler E-Devlet platformundaki “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından
http://kamu.turkiye.gov.tr
internet adresinde görülebilecektir.

Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

İstanbul Üniversitesi 2017 yeni kayıt kılavuzu

Sevgili Öğrencimiz,

İstanbul Üniversitesi ailemize hoş geldiniz.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemize ilk defa kayıt yaptıracak öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri “İstanbul Üniversitesi 2017 Yeni Kayıt Kılavuzu”nda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

Kayıt işlemlerinin hatasız ve süratle gerçekleşmesi için bu Kılavuzu dikkatle inceleyerek istenilenleri eksiksiz yapmanız gerekmektedir.

Yeni öğrencilerimizin Fakültelerini/Yüksekokullarını tanımaları ve Üniversitemize uyum süreçlerini hızlandırmaları amacı ile eğitim öğretimin başladığı ilk gün açık ve uzaktan eğitim programları dışındaki tüm birimler tarafından düzenlenecek oryantasyon programına da katılımınızı bekliyoruz.

Tercihinizden dolayı sizleri kutluyor başarılı ve mutlu bir üniversite öğrenciliği geçirmenizi diliyoruz.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


#Üniversite kayıtları
#Kayıt için gerekli belgeler
#Üniversite kayıtları nasıl yapılır?
#ÖSYM
7 yıl önce