|

Üniversite kayıtları sona erdi

Üniversite kayıtları sona ererken, Uludağ Üniversitesi'nde son güne kalan öğrenciler telaşlı bir şekilde kayıt masalarına koşturdu.

Yeni Şafak
18:26 - 7/08/2015 Cuma
Güncelleme: 18:48 - 7/08/2015 Cuma
IHA

Pazartesi günü üniversite kayıtlarının başlamasıyla Uludağ Üniversitesi öğrenci akınına uğradı. 12 binin üzerinde yeni öğrenci alınan Uludağ Üniversitesi'nde kayıt işlemleri sona erdi. Kayda gelen öğrencilere tanıtım yapmak maksadıyla bir çok yurt da fakültelerin önüne stant açtı ve broşür dağıttı. Bursa Emniyet Müdürlüğü açtığı stantla öğrencileri ve ailelerini üniversitedeki illegal örgüt ve terör olaylarına karşı bilgilendirdi.


Kayıt işlemlerinin son günündeyse çok az sayıda öğrenci vardı. Ancak işlemlerini yetiştirmek isteyen öğrenciler telaşlı bir şekilde kayıt masalarına koşturdu. Uludağ Üniversitesi'ne yerleşen yabancı uyruklu 415 öğrencinin kayıtları ise önümüzdeki haftaya başlayacak. Yabancı uyruklu öğrenciler, 79 öğrenciyle en fazla Azerbaycan'dan gelirken, bunu 61 öğrenciyle Suriye, 37 öğrenciyle Afganistan takip ediyor.



Kayıt yaptırmak için son günü bekleyen öğrencilerden Buse Özmer, Bursa'lı olduğunu ve uluslararası ilişkiler bölümünü kazandığını ifade ederek, "Kaydımı son gün yaptırmamın sebebi hazırlık okuyup okumamaya karar verememem. En son hazırlık okumaya karar verdim. Eşit ağırlık alanında yüz 17 binlerdeydim. Uludağ Üniversitesi haricinde bir tek İstanbul'u kazansaydım gidecektim. Ama tutmadı. Ben de burada okumaya karar verdim. Bursa'yı seviyorum" dedi.




Üniversite'de özel bir yurdun tanıtımını yapan Kemal Farmaz, aynı zamanda iktisat fakültesinde okuduğunu ifade ederken, "İlk üç gün çok yoğundu. Gelen öğrencilere burada yurt tanıttık. Onlar da yurtları tercih ediyorlar genelde. İlk kez geldikleri bir şehir. Üzerlerinde zaten büyük bir sorumluluk var. Bir de ev sorumluluğunu kaldırmak istemiyorlar" şeklinde konuştu.

#Üniversite kayıtları
#kayıt süreci
#Uludağ Üniversitesi
9 yıl önce