|

Üniversite-sanayi işbirliği

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Şehirlerin kalkınmasında, sanayinin gelişmesinde, nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya'yı Almanya yapan üniversite-sanayi işbirliğidir" dedi.

Yeni Şafak
18:58 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:59 - 30/03/2016 Çarşamba
AA

Işık, Bozüyük ilçesindeki Demirdöküm Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.



Fabrikanın endüstriden sorumlu yönetim kurulu üyesi Recep Gürhan Çoban ve satıştan sorumlu yönetim kurulu üyesi Erdem Ertuna, fabrika hakkında Işık'a brifing sundu.



Fabrika üretim tesisleri ve AR-GE bölümünü de gezen Işık daha sonra Bilecik'e geçti.



Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'nde dua eden Bakan Işık, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i de ziyaret etti.



Bakan Işık, Valilikteki ziyarette yaptığı konuşmada, cihan imparatorluğuna beşiklik yapmış Bilecik'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.



Bilecik'in her dönemde Türkiye'nin en önemli illerinden birisi olduğunu belirten Bakan Işık, bu kentin büyümesi, gelişmesi ve kalkınmasının öncelikleri arasında olduğunu kaydetti.



Bakan Işık, son dönemde yapılan yatırımlarla Bilecik'in hak ettiği yere doğru hızla ilerlediğini dile getirerek, şunları kaydetti:



"Ulaşımdan eğitime kadar son derece büyük yatırımlar var. İnşallah bu yatırımlar durmadan devam edecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizim için Bilecik'in ayrı bir güzelliği var. Bilecik, şehirdeki bütün ciro içerisindeki imalat sanayi payı açısından Türkiye'nin birinci şehri. Şu anda şehirde üretilen cironun yüzde 60'ı imalat sanayinden geliyor. O açıdan Türkiye'de bir numaralı şehir Bilecik, iki numaralı şehir Tekirdağ, üç numaralı şehir de Kocaeli. Dolayısıyla sanayinin şehrin ekonomisi içerisindeki payı son derece önemli. Bu açıdan Bilecik'in Bakanlık olarak da sanayinin nitelik kazanması ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmesi açısından da son derece önemli bir yeri var."



"Üniversite-sanayi işbirliği çok önemli"

Bilecik'te daha nitelikli yatırımların oluşması için ellerinden gelen desteği bundan sonra da vermeye devam edeceklerini anlatan Işık, şöyle devam etti:



"Artık Marmara bölgesinde büyük alanlarımız kalmadı. Özellikle markanın Bilecik'e getirilmesi noktasındaki çalışmaya biz de katkı vereceğiz. Şu anda hazırda bir şey yok ama Türkiye'de yatırım yapmak isteyen bir marka olduğunda bizim de önceliklerimizden birisi Bilecik olacak. Bilecik bunu her yönüyle hak ediyor. Coğrafi olarak da müsait. Bunun dışında biz üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Şehirlerin kalkınmasında sanayinin gelişmesine nitelikli üretimde üniversitelerin sanayideki rolü tartışılmaz. Almanya'yı Almanya yapan üniversite-sanayi işbirliğidir."



Fikri Işık, Bilecik'teki Şeyh Edebali Üniversitesinin son yıllarda önemli gelişme gösterdiğinin altını çizdi.



Üniversitedeki gelişmenin sanayiyle entegre olmasına önem verdiklerine değinen Işık, "Bu kadar hazır sanayi kuruluşunun bulunduğu bir ilde teknoparkın olmaması büyük bir eksiklik. Üniversitenin rektörü ile konuştuk. İnşallah önce KOSGEB ile bir başlangıç yapabiliriz. Hemen arkasından da bir teknopark kurarak sanayi ile üniversiteyi buluşturup daha nitelikli, daha katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesinde Bilecik'in daha fazla rol almasını sağlayabiliriz" ifadelerini kullandı.



Vali Nayir, ziyaret anısına Bakan Işık'a, Bilecik yapımı vazo sundu.



Işık ise Nayir'a Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı anı tabağını hediye etti.



Bakan Işık, daha Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'yı makamında ziyaret ederek kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.





#Bilim
#Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık
#sanayi
#ekonomi
8 yıl önce