|

Üniversite taban puanları - 2015-2016 üniversitelerin taban puanları

Üniversite taban puanlarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. 2016 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. Geçtiğimiz senelerde hangi üniversitenin kaç puanla aldığını öğrenmek ve kendinizle kıyaslamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte üniversite taban puanları…

Yeni Şafak
14:22 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 11:24 - 19/07/2016 Salı
Diğer

Üniversite taban puanlarını sizler için derledik. Tercih telaşlarına başlayan öğrenciler artık hangi üniversiteye gideceğini seçiyor. Puan türlerine göre aldıkları puanlarla tercih yapan öğrenciler için geçtiğimiz senelerde hangi üniversitenin kaç puanla aldığını araştırdık. İşte 2015-2016 üniversite taban puanları.





Üniversite tercihleri 26 Temmuz'da alınmaya başlanacak


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM), 2016-ÖSYS tercih işlemlerinin 26 Temmuz'da başlayacağını ve 2 Ağustos'da sona ereceğini bildirdi.



ÖSYM'nin internet sitesinde yaptığı duyuruya göre, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin "http://www.osym.gov.tr" internet adresinden yayımlandı.



Adayların tercih işlemi için 18 Temmuz'da ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin internet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekiyor.



ÖSYM'ce, kılavuz basımı, dağıtımı ve satışının yapılmayacağı bildirildi. Adaylar tercihlerini, 26 Temmuz-2 Ağustos'ta, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapacak.



Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak, ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.



ÖSYM adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumalarını ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları uyarısında bulundu.



Duyuruda, adaylara TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerden adayın kendisinin sorumlu olacağı belirtildi.



Adaylar, ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacaklar ve tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak.



Adayların, tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2016-ÖSYS tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gerekiyor. Adayların tercih işlemini tamamladıktan sonra "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercih bilgilerini kontrol etmeleri ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamaları gerektiği de açıklamada belirtildi.



Tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra adaylar "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapılabilecek.



- "Tercih süresi uzatılmayacak"


Duyuruda, "tercih süresi" tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacağı ve gönderilen düzeltme/değişiklik taleplerini içerir dilekçelerin işleme alınmayacağı belirtildi.



Tercih işlemlerinin 2 Ağustos saat 23.59'da sona ereceği ve tercih süresinin uzatılmayacağı da duyuruldu.



Beylikdüzü Belediyesi, üniversite ve lise tercihlerinde öğrencilerin yanında


Eğitim-öğretim dönemi içerisinde her yıl öğrencilere ücretsiz kurslarla destek veren Beylikdüzü Belediyesi, öğrencilerin tercih heyecanına da ortak oluyor.


Beylikdüzü Belediyesi, bu yıl da gençlerin geleceklerine doğru tercihler yaparak adım atmaları için yola çıktı. Beylikdüzü Gençlik Merkezi bünyesinde bulunan uzman eğitmenlerle, TEOG ve üniversite sınavlarına büyük bir heyecanla hazırlanan gençler, şimdi de doğru tercih yaparak geleceğini şekillendirmek için çalışıyor. Öğrencilere kılavuzluk yapacak eğitmenler, danışmanlık hizmeti verecek.


TEOG için 18-25 Temmuz, üniversite sınavlarının tercihleri için 22 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Beylikdüzü Beylicium AVM 4'üncü katta kurulacak olan danışma noktalarından öğrenciler ve velileri yararlanabilme imkanı bulacak. Ücretsiz seminerlerin verileceği, son üç yıla ait istatistiklerin değerlendirileceği programda, 'Doğru tercih nasıl hazırlanır?' sorusu üzerinden gidilerek öğrencilerin geleceği için yol haritası çizilecek.


Uzman eğitmenlerin ücretsiz TEOG ve üniversite tercih danışmanlığı yapacağı program, Beylicium AVM 4'üncü katta belirlenen tarihlerde saat 10.00 ve 17.00 arasında gerçekleşecek.



Üniversite taban puanlarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. 2016 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri tercih telaşı sardı. Geçtiğimiz senelerde hangi üniversitenin kaç puanla aldığını öğrenmek ve kendinizle kıyaslamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte üniversite taban puanları…




#Üniversite
#Üniversite tercihleri
#Üniversite taban puanları
8 yıl önce