|

Valilik uyardı: Yayla evlerinde yiyecek bırakmayın

Siirt Valiliği, yayla evlerinde yiyecek ve içecek bırakılmaması uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, bölgede son zamanlarda yaşanan bazı terör olaylarında, bölücü terör örgütü mensuplarının yaşam malzemelerini yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak, yazlık olarak kullanılan evlerden temin etmeye çalıştıkları belirtildi.

Yeni Şafak
09:50 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 09:55 - 27/10/2017 Cuma
AA
Yurt genelinde Valiliklerden yapılan uyarılara göre yayla evleri ve yazlık evlerinden dönüşe geçen vatandaşların evlerinde gıda malzemeleri bırakmamaları yönünde.
Yurt genelinde Valiliklerden yapılan uyarılara göre yayla evleri ve yazlık evlerinden dönüşe geçen vatandaşların evlerinde gıda malzemeleri bırakmamaları yönünde.

Siirt Valiliği, yayla evleri ve yazlık evlerde gıda ve yaşam malzemesi bırakmamaları konusunda vatandaşları uyardı.

Valilikten yapılan açıklamada, bölgede son zamanlarda yaşanan bazı terör olaylarında, bölücü terör örgütü mensuplarının yaşam malzemelerini yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak, yazlık olarak kullanılan evlerden temin etmeye çalıştıkları belirtildi.

Vatandaşların huzur ve güvenliğinin önemine dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

  • "Vatandaşlarımızın yayla evleri ile yerleşim yerlerinden uzak yazlık olarak kullanılan evlerde, gıda, yiyecek ve içecek türünden hiçbir yaşam malzemesi bırakmaması ve vatandaşlarımızın konuyla ilgili gerekli tedbirleri alarak, dikkatli olmaları büyük önem arz etmektedir."

Edirne, Burdur, Düzce Elazığ, Niğde, Diyarbakır, Mardin olmak üzere yurt genelindeki bir çok ilimizdeki Valiliklerden aynı uyarılar yapıldı.

#Siirt
#Siirt Valiliği
#Yayla evi
6 yıl önce