|

West Ham'dan suçlu taraftara ibretlik ceza

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, dün oynanan Manchester United maçı öncesinde çıkan olaylarda suçlu bulunan taraftarlarına ömür boyu men cezası verecek.

Yeni Şafak
13:12 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 11/05/2016 Çarşamba
AA
West Ham'dan suçlu taraftara men cezası...
West Ham'dan suçlu taraftara men cezası...

Kulüpten yapılan açıklamada, Manchester United kafilesini taşıyan otobüsün stada gelişi sırasında yaşanan olayların sorumlularının bulunması için Londra Metropolitan polisi ve Manchester ekibiyle yakın işbirliği içinde olduklarına vurgu yapıldı.



Ömür boyu men cezası

Açıklamada, otobüsün stada geç gelmesine ve maçın 45 dakika geç başlamasına neden olan olayların kabul edilemez olduğu ve sorumlulara kulüp tarafından ömür boyu men cezası verileceği kaydedildi.



Ne yaşanmıştı?

Gelecek sezondan itibaren maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacak Slaven Bilic yönetimindeki West Ham United, 1904 yılından bu yana kullandığı Boleyn Ground'daki son iç saha mücadelesinde Manchester United'ı ağırlamış, 2-1 geriye düştüğü mücadeleyi 3-2 kazanmıştı.



Mücadele öncesi stat çevresindeki West Ham taraftarları Manchester United kafilesini taşıyan otobüsün geldiğini görünce içecek şişeleri ve taşlarla saldırmıştı.



İlk açıklamasında bir polisin yaralandığını ve kimsenin gözaltı alınmadığını belirten Londra Metropolitan polisi, daha sonraki açıklamasında dört polisin hafif yaralandığını ve üç kişinin gözaltına alındığını bildirdi.










#West Ham United
#Manchester United
8 yıl önce