|

Xiaomi karını müşterileriyle paylaşacağını duyurdu

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bu yıl halka arz edilecek. Firma tarafından yapılan açıklamada eğer yüksek karlılığa ulaşılırsa kazancın bir kısmı müşterilere geri dağıtılacak.

Yeni Şafak
16:22 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Xiaomi
Xiaomi

Akıllı telefon dünyasında söz sahibi firmalar arasına giren Xiaomi, bugün çok ilginç bir açıklama yaptı. Teknoloji şirketi, akıllı telefon ve aksesuarlar gibi ürünlerdeki net kar marjını %5 ile sınırlayacağını ve bunun üzerinde elde ettiği karı ise müşterilerine geri dağıtacağını duyurdu.

Apple, akıllı telefon pazarındaki karın %87’sini alırken, Android üreticileri ise geriye kalanı aralarında paylaşıyor. LG ve Samsung gibi dev şirketler ise karlı bir iş olmayan akıllı telefon pazarında rekabete devam edebilmek için diğer departmanlarının karlılığına dayanıyor. Xiaomi ise bu dev şirketlerden farklı olarak, kar marjı düşük ancak satış sayısı fazla ürünlerle pazarda söz sahibi firmalar arasına girdi.

Çinli firma tarafından müşterilere verilen bu söz kulağa çılgınlık gibi geliyor. Ancak Xiaomi’nin en yeni teknolojileri uygun fiyatlarla sunma stratejisine uyuyor. Şirket Mi serisi akıllı telefonlar ve diğer donanım ürünlerinden büyük bir kazanç sağlayamadı fakat bu cihazları birbirine bağlayan çevrimiçi dijital servisler ile karlılığı hedefliyor.

Bloomberg’e göre Xiaomi’nin bu yıl 100 milyar dolar gibi bir değerle halka arzı gerçekleşebilir. Çinli haber kaynaklarına göre Xiaomi’nin halka arzı Hong Kong ve Çin’de çifte halka arz gerçekleştirmesi muhtemel.

#Xiaomi
#Çin
#Halka arz
#akıllı telefon
6 yıl önce