|

Yanan feribotta yolcu kalmadı

Dün İtalya açıklarında yanmaya başlayan ve 478 yolcu taşıyan feribotta, kurtarma işleminin tamamlandığı belirtildi. 8 yolcu hayatını kaybederken, 427 yolcunun zor şartlarda kurtarıldığı ifade edildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kurtarma operasyonlarının 34 saat sürdüğü kaydedildi.

15:16 - 29/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:05 - 29/12/2014 Pazartesi

Yunanistan'dan yola çıkıp İtalya'ya hareket eden ancak Adriyatik Denizi'nde yanan feribotta bulunan 478 yolcunun, 427'sinin kurtarıldığı, 8 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. 


Yunanistan’ın Patra limanından İtalya’nın Ancona limanına giden “Norman Atlantic” feribotunda dün saat 04.00’da garaj bölümünde yangın çıkmış, 
İtalyan Sahil Güvenliği yaptığı açıklama ile faciayı duyurmuştu. 


Türk yolcuların tamamı kurtuldu


Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya sefer yaparken yangın çıkan "Norman Atlantic" adlı feribottaki Türk vatandaşlarıyla ilgili yaralanma veya ölüm bilgisi alınmadığı bildirildi. 
Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, 422 yolcu ve 56 kişilik mürettebat taşıyan "Norman Atlantic" isimli feribottaki Türk yolcularla ilgili yaralanma veya ölüm bilgisi alınmadı.

 



Öte yandan, kurtarılan Türk yolculardan Ahmet Şimşek, bir başka Türk yolcunun, önce Yunan ve İtalyanların kurtarıldığı iddiasına, “Bunun doğru olduğunu söyleyemem. Öyle bir şey görmedim. İnsanlar filikalara atladılar. Hiçbir organize olmadığı için atlayabilen gidiyordu. Bu inandırıcı olmayabilir, ama Yunan helikopteri iki kere geldi, bir daha gelmedi, ama İtalyan helikopterleri sürekli geldiler” açıklamasında bulundu.

 
#norman atlantik
#adriyatik denizi
#yunanistan
#italya
9 yıl önce