|

Yaşlı adamı diri diri yaktılar

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinden son iki günde tahliye edilenlerin sayısı 43’e yükseldi. Sur’dan çıkan vatandaşlarla askerler arasında geçen diyaloglardan yaşlı bir vatandaşın teröristlerce yakıldığı anlaşıldı.

Yeni Şafak
08:11 - 5/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 08:25 - 5/03/2016 Cumartesi
DHA

Diyarbakır Valiliği, 6 mahallesinde 2 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur İlçesi'nden dün gece 5'i kadın, 11'i çocuk, 16'si erkek olmak üzere 32 kişinin güvenli şekilde tahliye edildiğini açıkladı. Açıklamada tahliye edilenlerden 2'sinin ağır yaralı olduğu belirtilirken, bölgeden 1 kişinin de cesedinin çıkarıldığı kaydedildi.



Açıklamada 18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Sur'un 6 mahallesinde 'Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu' kapsamında, vatandaşların ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek maksadıyla operasyonların icra edildiği vurgulandı.



Operasyon bölgesinde farklı noktalarda her gün belirli aralıklarla bölgedeki vatandaşların duyacağı şekilde, onların zarar görmesini engellemek ve bölücü terör örgüt mensuplarının teslim olmaları yönündeki anonsların devam ettiği belirtilerek kayıt altına alındığı vurgulandı



'Kafanıza sıkarız'


Sur'dan çıkan bir vatandaş da yaşlı bir kişinin teröristlerce yakıldığını öne sürdü. Tahliye edilenler arasında yer alan bir çocuk ise teröristlerin kendilerine “kafanıza sıkarız" dediğini anlattı. Evde bulunan yiyecek, giyecek ve ziynet eşyalarını teröristlere verdiklerini anlatan çocuk, bunları “Harun" isimli sözde Sur komutanı olan teröriste teslim ettiklerini belirtti. Asker ve vatandaşlar arasında geçen diyaloglar şöyle:



- Kadın:

Zaten çocuklar bizde olduğu için bizi öyle tuttular fazla. Çocuklar olmasaydı bizi tutmazlardı. Zaten eşim bağırdı çağırdı, benim eşim de yaralıdır. En son arkadaşlarının sesi geldiği için zaten biz feryat ettik, “yardım edin" diye.


- Erkek:

Gidemedik bir yere. Tek ayaklıydı, yanımızda birini aldılar götürdüler. En son dedi ölmüş, sonra bir baktım alev, ateş gibi alevli. Bir baktım abi cayır cayır.


- Asker:

Nerede yaktılar?


- Erkek:

Aynı o sokaklarda. 90 yaşındaydı, topaldı, her gün bağırıp çağırırdı... Dedi ölmüş bir de dediler ki, silah milah kullanmışlardı orada ölmüş. Halbuki adam orada ölmemişti.


- Asker:

Köprü'de yaktılar diyorsun?


- Erkek:

Cayır cayır binada yaktılar adamı.


- Asker:

Binanın içinde mi yaktılar?


- Erkek:

He öyle.


- Asker:

Dede ölü değildi ama yaktılar, öyle mi? Peki ölü teröristleri ne yapıyorlar?


- Erkek:

Ölü teröristler, hepsi o toprakta gömüyorlar. Eski harabelerde.






#Diyarbakır
#Sur
#PKK
#Diyarbakır Valiliği
8 yıl önce