|

Yatırımcıya kaybettirdi

Paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Koza İpek Grubu’na yönelik incelemenin ardından Doğan Grubu hisseleri de borsada çakıldı. Koza İpek Grubu’na bağlı halka açık şirketler borsada yüzde 20’ye yakın değer kaybederken, Doğan Holding hisselerinde yüzde 3’ü aşan günlük kayıp yüzde 5.77’ye kadar çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:39 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Şirketleri üzerinden finansman aktarımları incelemeye alınan ve paralel yapıya yakınlığıyla bilinen Koza-İpek Grubu'nun halka açık gurup şirket hisseleri borsada çakıldı. Bu gelişmeyle birlikte Doğan Grubu'nun borsaya kote şirketlerinde de sert düşüşler yaşandığı görüldü. İncelemeyle Koza İpek Grubu bünyesindeki Koza Altın sabah saatlerinde yüzde 10.86 düşüşle taban seviyesi olan 21.75 lira, Koza Madencilik yüzde 10.26 düşüşle yine taban seviyesi 2.10 lira ve İpek Doğal Enerji de yüzde 10.96 düşüşle taban olan 1.95 liradan işlem gördü. Gün sonunda Koza Madencilik yüzde 17.95, Koza Altın yüzde 19.26, İpek Enerji yüzde 14.61 değer kaybetti.



DOĞAN'IN KAYIPLARI ARTTI


Öte yandan inceleme üzerine Doğan Grubu'nun halka açık şirket hisselerinin de Koza Grubu ile sert düşüşe geçmesi dikkat çekti. Doğan Holding hisseleri, yine sabah saatlerinde yüzde 3.85, Hürriyet Gazetecilik yüzde 3.39 düşüşte işlem görürken, gün sonunda Doğan Holding yüzde 5.77, Hürriyet Gazetecilik yüzde 5,08 ve Doğan Gazetecilik hisseleri yüzde 5,35'lik sert düşüşle kayıplarını artırdı.



BORSA DÜŞERKEN ONLAR YÜKSELMİŞTİ


Bu iki grubun borsadaki hisseleri 7 Haziran seçim sonucunun belirsizliği göstermesi ile birlikte tavan yapmıştı. AK Parti iktidarının sağladığı güven ve istikrar ortamına alışan yatırımcı ve piyasalar, seçim sonuçlarına tepki vermişti. 8 Haziran sabahı, piyasaların dalgalandığı, kurun 2.80'e çıktığı, faizlerin çift haneye yaklaştığı ve borsanın ilk açılışta yüzde 8 değer kaybettiği ortamda, Koza İpek ve Doğan Grubu hisseleri sert yükseliş sergilemişti.



Seçim sonrası yükselmişti


Borsada sert satışların yaşandığı 7 Haziran sonrasında, Hürriyet Gazetesi, Doğan Gazetecilik, Koza Altın ve İpek Doğal Enerji hisselerindeki yükselmişti. Buna göre Doğan Şirketler Grubu'na ait Hürriyet Gazetecilik hisseleri yüzde 10.96'lık yükselişle güne başlamış, Doğan Şirketler Grubu'nun hisse artışı da yüzde 7.35'i bulmuştu.


#Doğan Grubu
#Paralel yapı
#Koza İpek Grubu
9 yıl önce