|

Yeme-içme alanıyla iddialı

İstanbul Havalimanı’nda 53 marka yeme içme alanında faaliyet göstermeye başladı. Birçok ilki içinde barındıran ve toplam büyüklüğü 34 bin metrekare olan alanda 2 yıl içinde marka sayısı 150’ye çıkacak.

Mine Açar
04:00 - 28/03/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:14 - 28/03/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Hüseyin Dönmez ve Kadri Samsunlu
Hüseyin Dönmez ve Kadri Samsunlu

29 Ekim'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan dünyanın en büyük alanına sahip İstanbul Havalimanı'nda taşınma işlemi 7 Nisan'da tamamlanacak. Birçok ilki içinde barındıran havalimanında 34 bin metrekare alan içerisinde hizmet verecek yeme-içme alanı da büyüklüğü ile bir başka ilk olarak karşımıza çıkıyor. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, alanın işletme hakkını 25 yıllığına TUM İÇTUR’un aldığını söyledi. Kadri Samsunlu havalimanın büyüklüğünden dolayı sorun yaşanmayacağını, 6 Nisan'da saat 10'dan itibaren uçuşu olan misafirleri beklediklerini de söyledi. Lufthansa da yaptığı açıklamada yeni havalimanından uçacaklarını bildirdi.

Fiyatlar makul olacak

Alanda 53 marka faaliyete geçti. TUM İÇTUR Genel Müdürü Hüseyin Dönmez, her mutfaktan lezzetlere yer verdiklerini söyledi. Dönmez, “Önceliğimiz ise her keseye uygun markaların yer alması. Havalimanıyla şehirdeki işletmelerin fiyatları çok farklı olmayacak. Örneğin 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 4.50, 5 lira, çay ise 5, 5.50 lira olacak. Burada 2 yılda toplam 150 işletme olacak ki bu sayı dünyada bir havalimanında yer alan en fazla işletme sayısı” diye konuştu. İstanbul Havalimanı ile ilk defa bir havalimanında Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal'in Vivanda markası da olacak. Dönmez, Nusr-Et'le de görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi.

  • 5 BİN KİŞİYE İŞ
  • Yeme-içme alanlarında ilk etapta 1300 kişi istihdam edilecek. Açılacak yeni mekanlarla sayı 5 bine ulaşacak. Bu alanlarda hedef iş dünyasını da ağırlamak. Hüseyin Dönmez, “İş insanları uçuş öncesi Havalimanı etrafında vakit geçirirdi. Artık buradaki mekanlarda vakit geçirip toplantı yapabilecek” dedi.
#​İstanbul Havalimanı
#Hüseyin Dönmez
#Kadri Samsunlu
#TUM İÇTUR
#İGA
5 yıl önce