|

Yeni Şafak ve Akit’e saldırıda 4 tahliye

Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu’na yönelik gerçekleştirilen silahlı ve molotoflu saldırıyla ilgili davanın ilk duruşmasında 5 tutuklu sanıktan 4’ü yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliye edildi. Davada gazetelere saldırıda kullanılan iki aracı temin ettiği tespit edilen Halil Sönmez dışında tutuklu kalmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2016 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 15/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yeni Şafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binasına yönelik 11 Şubat 2016 günü gerçekleştirilen silahlı ve molotoflu saldırı ile ilgili açılan davanın ilk duruşması görüldü.



SPARTAKÜS'LE BAŞLAMIŞ!

Duruşmada tutuksuz sanıklardan Okan Kayar'ın savunmasında kullandığı ifadeler dikkat çekti. Devrimci Parti Üyesi olduğunu söyleyen Kayar verdikleri devrim mücadelelerini geçtiğimiz yıllarda dünyanın en çok izlenen dizilerinden biri olan 'Spartacus' e dayandırdı. Kayar, “Mücadelemiz Mahir Çayan ile başlamamakta. Sömürgeye haksızlığa karşı duran Spartacus, Pir Sultan Abdal, Şeyh Bedrettin gibilerle başlamaktadır” dedi.



TEHDİT DEVAM EDİYOR

Yeni Şafak Gazetesi'ni temsil eden avukat Asiye Demirel duruşmada söz alarak, Gazete'nin şikayetini ve katılma talebini içeren dilekçeyi mahkemeye sunduğunu dile getirdi. Demirel, “Yeni Şafak Gazetesi'ne ilişkin tehditler devam etmektedir. Yapılacak yargılama neticesi ile bu davaya ilişkin olayın ortaya çıkarılacağını düşünüyoruz” dedi. Mahkeme heyeti gazetenin davaya katılmasına karar verdi. Davada 5 sanıktan 4'ü serbest bırakıldı. Gazetelere saldırıda kullanılan iki aracı temin ettiği tespit edilen Halil Sönmez dışında tutuklu kalmadı.


#Yeni Şafak Gazetesi
#Akit Medya Grubu’
8 yıl önce