|

Yeniyle eskinin referandumu

1 Kasım'da sadece iktidara karar verilmeyeceğini belirten Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını belirtti. Davutoğlu, "Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla yükselen Türkiye'nin devamına siz karar vereceksiniz. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 08:31 - 31/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak
LOKMAN KOYUNCUOĞLU


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Kent Meydanı'nı dolduran hemşehrilerine seslendi. Davutoğlu, meydandaki coşkuya dikkati çekerek, kendisini aşkla, şevkle muhabbetle bağrına basan Konya ile gurur duyduğunu söyledi. Başbakan özetle şunları söyledi:



BÜYÜMEMİZDEN RAHATSIZLAR


Bu seçimle sadece iktidara karar verilmeyecek. Türkiye'nin geleceği, istikbali oylanacak. Neredeyse bir referandum bu. Vereceğiniz oylarla, yükselen Türkiye'nin devamına siz karar vereceksiniz. Türkiye'nin 13 yıllık kazanımları hepimiz için çok değerli. 1 Kasım seçimi Türkiye için çok önemli. Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden, sözünü dinleten bir ülke olmasından rahatsız olanlar var.



ZERRE KADAR UMURUNDA DEĞİL


Neredeyse yarım asra yakındır terörle, vesayet girişimleriyle, toplumsal gerilimlerle bu ülkenin huzurunu bozdular. İstiyorlar ki Türkiye kendi iç meselelerinden kafasını kaldırmasın. Kardeş kardeşle kavga etsin. Türkiye enerjisini kendi içinde harcasın, büyüme iradesi göstermesin ama onların bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var.





Her söylenene 'hayır' cevabı veren bir lider olur mu? Bahçeli şimdi de 'Ben de şaşırıyorum, MHP tabanında AK Parti ile ittifak yapmak isteyen ne kadar çok MHP'li varmış' diyor. Sayın Bahçeli, sen daha çok şaşırırsın. Kendi kitlene sorsaydın, kendi kadrolarına sorsaydın. Her şeye 'hayır' dedi. Siyasi kriz olmuş, ekonomik kriz olmuş, ülke terörle mücadele


ediyor, zerre kadar umurunda değil. Böyle bir günde sorumluluk almayacaksan niye siyaset yapıyorsun?



ÇIKSIN AÇIKLASINLAR


Devlet adamı kimliğiyle kapalı kapılar ardında konuşup, söylediğimiz bazı hususları Sayın Bahçeli de Sayın Kılıçdaroğlu da sonra tehdit ederek döndüler dediler ki 'Sayın Davutoğlu ile konuştuğumuz şeyleri kamuyla paylaşırsak rahatsız olur. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın, eğer açıklamıyorlarsa namerttirler. Eğer gizli bir şey varsa konuştuklarımızda, millete aykırı bir şey varsa işte ben buradayım. Bir daha hükümeti kurmak için bunlara bizi muhtaç etmeyin.





KAYAYA ÇARPTILAR


HDP de seçimin hemen ardından, seçmenlerinden aldığı desteği terör örgütünün hizmetine sundu. Bir anda bütün terör örgütleri hep beraber Türkiye'ye saldırdılar ama kayaya çarptıklarını sonra fark ettiler. Biz, geçici hükümet veya seçim hükümeti demedik, Türkiye tehdit ve saldırı altındayken bir an bile, bir saniye bile durmadık, onların haddini bildirdik, bildirmeye devam edeceğiz.



İZZET VE ONUR KAZANDIRDIK


13 yıllık dönemde hep birlikte Türkiye'yi prangalarından, koalisyon hükümetlerinden, acziyetten, yoksulluktan kurtardık. Biz 2002'de Cumhuriyetimizi, bu aziz Cumhuriyeti, devleti acziyet içine düşürenlerden teslim aldık. Sizler şahitsiniz 13 yıl içinde Cumhuriyetimize, devletimize tekrar izzet ve onur kazandırdık. Şimdi başı dik bir Türkiye, her yerde onurla dalgalanan al bayrak var.





Yapacak daha çok işimiz var


Bu topraklarda milli olmayan hiçbir şey olmayacağını belirten Davutoğlu, "Milli gemi, milli denizaltı, milli yüksek hızlı tren, milli tank, milli otomobil üretiyoruz. Bu topraklarda milli olmayan hiçbir şey olmayacak, her şey milli, her şey yerli olacak inşallah. Geçen hafta 4B uydusunu uzaya gönderdik. Onlar bize tuzak kurarken biz uzaya uydu göndermekle meşgulüz. HDP terör yaparken, Bahçeli 'hayır' derken, Kılıçdaroğlu 'blok' derken biz uzaya uydu gönderiyoruz.



ZAMANIMIZ YOK


Bizim onlarla kaybedecek zamanımız yok. Bizim işimiz çok. Bizim yapacak çok işimiz var, bizim dökecek çok terimiz var" dedi. Bunların büyük Türkiye'nin ayak sesleri olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Bu ayak seslerini duyanlar korkuyorlar, bu ayak seslerini engellemeye çalışıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar inşallah 1 Kasım'da sizlerle bir kere daha gönül gönüle vereceğiz, el ele tutuşacağız ve 'yola devam' diyeceğiz. 'Tek başına iş başına' diyeceğiz. Bu ülkenin yavaşlamasını, istikrarını kaybetmesini bekleyenler hep birlikte hayal kırıklığına uğrayacak" diye konuştu.



Pancar müjdesi


Davutoğlu, partisinin Konya mitingde, seçim beyannamesinde olmayan 10 maddelik "Cumhuriyet Bayramı Müjde Paketi"ni açıklarken, şeker pancarı üreticilerine ise yeni müjde verdi. Daha önce açıkladığı Cumhriyet Bayramı müjdelerini tekrarlayan Davutoğlu, şeker pancarının fiyatını da ilan etti. "Şeker pancarı kilo fiyatını 157,5 kuruştan 190 kuruşa çıkarıyoruz" diyen Davutoğlu, kendisine gelen teklifin ise 180 kuruş olduğunu bildirdi. Davutoğlu, "10 kuruş da bizim Konya'ya ve bütün pancar üreticilerimize bir hediyedir" dedi.







#Ahmet Davutoğlu
#konya
#ak parti mitingi
#1 kasım seçimi
8 yıl önce