|

YGS-LYS ne zaman kaç gün kaldı? 2017 LYS-YGS tarihleri!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan 2017 YGS ve LYS tarihi ne zaman yapılacak, kaç gün kaldı? sorularının yanıtını haberimizde sizlere sunuyoruz. Üniversitelerin lisans, ön lisans programlarına kayıt yaptırmak için baz alınan YGS-LYS puanları oldukça büyük önem taşıyor. Ailelerin ve öğrencilerin yakından takip ettiği YGS sınav tarihi MEB tarafından belirlendi.

Yeni Şafak
17:31 - 4/10/2016 Salı
Güncelleme: 15:16 - 4/10/2016 Salı
Diğer

2017 YGS-LYS ne zaman kaç gün kaldı? Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS 2017) Mart Pazar gerçekleştirilecek. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. İşte LYS-YGS tarihleri...



YGS'ye girecek adaylar, giriş belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilecek. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek.



2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi, Saati ve Süresi:

Mart 2017 (Pazar), 10.00, 160 dakika



Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS 2017) Başvuru Tarihleri:

Nisan 2017



LYS-4:

Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi: Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika



LYS-1:

Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi: Haziran 2017 (Pazar),10.00, 135 dakika



LYS-5:

Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi: Haziran 2017 (Pazar), 14.30, 120 dakika



LYS-2:

Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi: Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika



LYS-3:

Lisans Yerleştirme Sınavı-3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi: Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika




YGS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç). YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır .



YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri


180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır.



YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir .



YGS nedir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavı ya da kısaca YGS, Türkiye`deki yükseköğretime geçiş sisteminin ilk sınavıdır. Yükseköğretim Kurumu tarafından 2010 yılından beri uygulanmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LSY`ye) girmeye hak kazanabilmek için adayların öncelikle YGS sınavında başarılı olmaları gerekmektedir.



YGS puanı nedir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavına giren adayların sınavda aldığı puandır.



YGS`de başarılı olmak ve LYS`ye girmeye hak kazanmak için YGS`den en az kaç puan almak gerekir?


Yükseköğretime Geçiş Sınavı; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri olmak üzere 4 bölümden oluşur. Her bölümden 40 soru olmak üzere toplamda 160 soru sorulmaktadır. Sınav süresi, tek oturumda 160 dakikadan oluşmaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazanabilmek için herhangi bir puan türünde 180 puanın geçilmesi gerekir.



YGS testlerinde netler nasıl hesaplanıyor?


YGS puanınız YGS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının 1/4`ünün çıkarılmasıyla hesaplanır.



LYS nedir?


Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.



LYS nasıl bir sınavdır?


LYS, 5 oturumdan oluşur. Bu oturumlar uygulanma sırasına göre; LYS-4, LYS-1, LYS-5, LYS-2 ve LYS-3 şeklinde sıralanır. Her sınav farklı bir alan ve yeteneği sınar. Bu sınavlar aynı anda yapılmaz fakat aynı gün içerisinde yapılabilir. YGS`yi geçen her kişi istediği her sınava girebilir. 2010 yılında değişen yeni sınav sistemine göre Türkiye Cumhuriyeti sınırlarındaki tüm üniversiteler adayları seçerken alanlarına yönelik olarak adayları seçerler ve bu yönde belirli puan türleri oluşturlar. Adaylar kendi alanları dahilinde veya kendi alanları dışında bir üniversite tercih edebilirler.



LYS puanı nedir?


Bir öğrencinin Lisans Yerleştirme Sınavında yapmış olduğu netler kullanılarak değişik türlerde hesaplanan puandır.



LYS puanı nasıl hesaplanır?


LYS Puanı özel formüller ve geçmiş yıllarda uygulanan LYS`deki istatistiksel veriler kullanılarak hesaplanmaktadır.





#YGS
#LYS
#YGS ne zaman
#LYS ne zaman
#MEB
#YGS LYS tarihleri
8 yıl önce