|

Dünya Kupası maçları TRT'de canlı izlenecek

TRT 1 ve TRT Spor canlı izlemek ve TRT canlı yayın akışı haberimizde. Dünya Kupası maçlarını başlamasıyla ve çeyrek final takımlarının belli olmasıyla TRT'de futbol heyecanı giderek artıyor. İşte TRT canlı yayın izleme ekranı...

Yeni Şafak
19:50 - 1/07/2018 Pazar
Diğer
Dünya Kupası heyecanı TRT'de canlı olarak yaşanacak.
Dünya Kupası heyecanı TRT'de canlı olarak yaşanacak.
TRT 1 ve TRT Spor canlı izle. 2018 Dünya Kupası maçlarından son 16'ya kalan maçlar oynanıyor ve çeyrek final takımları belli oluyor. Mbappe'li Fransa Messi'li Arjantin'i, Cavani'li Uruguay Ronaldo'lu Portekiz'i eleyerek adını çeyrek finale yazdırdı. Dünya Kupası maçları TRT 1 ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanıyor. İşte Son 16 turundaki eşleşmeler ve

TRT canlı yayın ekranı...


FRANSA ARJANTİN'İ MAÇI ELEDİ

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda Arjantin'i 4-3 yenen Fransa, çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. 2018 Dünya Kupası son 16 turunda Fransa ve Arjantin, karşı karşıya geldi. Mücadelenin 13. dakikasında Kylian Mbappe’nin yerde kalmasıyla Fransa penaltı kazanırken, Antoine Griezmann penaltıyı gole çeviren isim oldu.

Fransa’nın 1-0’lık üstünlüğü devam ederken, baskısını arttıran Arjantin devrenin sonlarına doğru aradığı golü Angel Di Maria ile buldu. Maria, 41. dakikada uzak mesafeden sert bir vuruşla durumu 1-1 yaptı ve deve bu skorla sona erdi.Arjantin ikinci yarıya da hızlı başladı. 48. dakikada Lionel Messi’nin vuruşunda Mercado son dokunuşu yaparak ağları havalandırdı. 2-1 öne geçen Arjantin’in maçtaki üstünlüğü uzun sürmedi. 57. dakikada Bernard Pavard’ın ceza sahası dışından sert vuruşunda skor 2-2’ye geldi. Ardından sahneye çıkan 19 yaşındaki Kylian Mbappe, 64 ve 68. dakikada attığı gollerle takımını 4-2 öne geçirdi. Genç oyuncu Mbappe, Owen, Pele ve Julian Green’in ardından 19 yaşında Dünya Kupası’nda 2 gol atan 4. futbolcu oldu.90 3. dakikada Sergio Agüero’nun attığı gol skoru belirledi ve Fransa, Arjantin’i 4-3 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.Fransa çeyrek finalde, Portekiz - Uruguay eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.


URUGUAY PORTEKİZ'İ ELEDİ

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında Uruguay, Portekiz'i 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi ve Fransa'nın rakibi oldu.




BREZİLYA MEKSİKA MAÇI TRT 1'DE CANLI

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda yarın karşılaşacak Brezilya ile Meksika arasındaki rekabette ilk maç 68 yıl önce oynandı. Samara Arena'da oynanacak ve çeyrek finale yükselecek ekibin belirleneceği Brezilya-Meksika karşılaşması TSİ 17.00'de başlayacak. Mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.


BELÇİKA JAPONYA MAÇI TRT 1'DE CANLI

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında yarın karşı karşıya gelecek Belçika ile Japonya tarihlerindeki 6. maça çıkacak. Rostov Arena'da oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

HIRVATİSTAN DANİMARKA MAÇI TRT 1'DE CANLI

2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında yarın karşı karşıya gelecek Hırvatistan ile Danimarka tarihlerindeki 6. maça çıkacak. Nizhny Novgorod Stadı'nda oynanacak mücadele saat 21.00'de başlayacak. Karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

-
Dengeli rekabet

İki ekip arasındaki rekabette dengeli bir tablo görülüyor. Hırvatistan ile Danimarka arasında yarın oynanacak karşılaşma 6. randevu olarak kayıtlara geçecek. Geride kalan 5 maçta iki ekip de ikişer galibiyet elde etti, bir maç ise beraberlikle sona erdi. Hırvatistan'ın attığı 7 gole, Danimarka 6 golle yanıt verdi.

- İlk maç Avrupa Şampiyonası'nda

İngiltere'nin ev sahipliğini yaptığı 1996 Avrupa Şampiyonası'nda Hırvatistan ile Danimarka, Türkiye'nin de bulunduğu D Grubu'nda yer aldı. İki takım ilk maçlarını da bu grup mücadelesinde oynadı. 16 Haziran 1996'da Sheffield'da oynanan karşılaşmayı Hırvatistan 3-0 kazandı. Bu karşılaşma iki ekip arasındaki en farklı skor olarak da tarihe geçti. Hırvatistan grubu 6 puanla, 7 puanlı Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak bir üst tura çıkarken, Danimarka 4 puanla turnuvaya veda etmişti.

- Son maç da Hırvatistan'ın

Hırvatistan ile Danimarka arasındaki son mücadele 2004 yılında oynandı. Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da oynanan hazırlık maçını Hırvatistan ilk yarıda bulduğu gollerle 2-1 galip tamamladı.

- Hırvatistan ve Danimarka 20. maçlarında

Katıldığı ilk Dünya Kupası olan 1998 Fransa'da üçüncülük elde ederek adından söz ettiren Hırvatistan, ardından katıldığı 3 şampiyonada grup aşamasını geçemedikten sonra Rusya'da bu şanssızlığını kırdı. Şampiyonada bugüne kadar oynadığı 19 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan Hırvatlar, 28 gol atarken, kalelerinde 18 gol gördü. Danimarka da şampiyonadaki 20. maçına çıkacak. Avrupa ekibi, oynadığı 19 maçta, 9 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşadı, 29 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

SON 16 TURUNDAKİ EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

2018 FIFA Dünya Kupası'na yarın ara verilecek ve bu aranın ardından 30 Haziran'da son 16 turu start alacak.

Son 16 turundaki eşleşmeler ve program şu şekilde:

- 30 Haziran -

17.00 Fransa - Arjantin

21.00 Uruguay - Portekiz

- 1 Temmuz -

17.00 İspanya - Rusya

21.00 Hırvatistan - Danimarka

- 2 Temmuz -

17.00 Brezilya - Meksika

21.00 Belçika - Japonya

- 3 Temmuz -

17.00 İsveç - İsviçre

21.00 Kolombiya - İngiltere

GRUP AŞAMASININ EN GOLCÜ OYUNCUSU KANE

Grup aşamasında en fazla gol atan oyuncu, G Grubu'nu ikinci sırada noktalayan İngiltere'nin golcüsü Harry Kane (5) olurken, yine aynı grubun lideri Belçika'nın yıldızı Romelu Lukaku ve B Grubu'nu ikinci sırada noktalayan Portekiz'in dünyaca ünlü oyuncusu Cristiano Ronaldo 4'er gol kaydetti.

MOSKOVA'DA DÜNYA KUPASI HEYECANI

2018 FIFA Dünya Kupası'nda ev sahibi Rusya ile İspanya'yı karşı karşıya getirecek mücadele öncesinde şehirde ve stat çevresinde coşku büyüktü. Almanya, Arjantin ve Portekiz gibi favorilerin elenmesinden sonra takımlarına olan güvenleri artan Ruslar, bir sürprizi daha gerçekleştirmelerini beklediklerini takımlarına büyük destek verdi.

Mücadelenin başlamasına kısa süre kala stat çevresinde coşkunun arttığı Moskova'da Ruslar, geleneksel kıyafetleri ve şarkıları ile doyasıya eğlendi. Güvenlik sebebiyle yollar kapatıldığı için taraftarların büyük bölümünün stada ulaşım aracı olan metro içinde marşlar ve şarkılar söylenmeye başlandı. Luzhniki Stadı'ndaki mücadele öncesinde İspanyol taraftarlar ise azınlıkta kaldı. Rus ve İspanyol taraftarların yanı sıra turnuvaya veda eden Peru, Portekiz, Fas gibi takımların taraftarları da milli takım formaları ile bu mücadeleyi izlemek için Luzhniki Stadı'ndaki yerlerini aldı.

2018 Dünya Kupası son 16 turundaki eşleşmeler ve TRT canlı yayın ekranını haberimizde sizlerle paylaştık.

#TRT 1
#TRT 1 canlı
#TRT canlı izle
#TRT Spor canlı
#Dünya Kupası canlı izle
6 yıl önce