|

5 bin 835 mülteci çocuk kayıp!

Mülteci politikaları nedeniyle sürekli eleştirilen Almanya'da şimdi de 2015 yılında 18 yaşın altında olan 5 bin 835 mültecinin kayıp olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/04/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 21:12 - 11/04/2016 الإثنين
Yeni Şafak

Almanya İçişleri Bakanlığı'nın Federal Meclis'teki bir soru önergesine verdiği yanıta göre, kayıp olan 18 yaş altındaki mültecilerin büyük bölümü Afganistan, Suriye, Eritre, Fas ve Cezayir'den gelenlerden oluşuyor. Kayıp mültecilerin 5 yüz 55'nin ise 14 yaşın altında olduğuna işaret edilen yanıtta, bu kişilerin kaybolmalarına ilişkin sebeplerinin ise bilinmediği bildirildi.



CİDDİYE ALINMIYOR


Yeşiller Partisi Federal Meclis Milletvekili Luise Amtsberg, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 5 bin 835 mülteci genç ve çocuğun kayıp olmasının Alman hükümetini alarm durumuna geçirmemesinin üzücü olduğunu ifade etti. Partisinin mülteci politikaları sözcüsü de olan Amtsberg, Alman hükümetinin bu genç ve çocukların fuhşa zorlama ve istismar edilme tehlikesini ciddiye almamasını endişeyle karşıladığını kaydetti.



100 göçmen iade edildi


Türkiye ile Yunanistan arasında imzalanan "Suç ile özellikle Terörizm, Örgütlü suçlar, Uyuşturucu Madde Kaçakçılığı ve Yasa Dışı Göç ile Mücadele İşbirliği Anlaşması'nın 8'inci maddesinin uygulanmasına dair protokol” kapsamında Yunanistan'dan, Bangladeş, Pakistan ve Afganistan uyruklu 100 göçmen Türkiye'ye getirildi. İki ülke arasındaki anlaşma uyarınca başlatılan çalışma kapsamında, 100 göçmen Yunan polisi eşliğinde otobüslerle İpsala Sınır Kapısı'na geldi. Burada Türk yetkililere teslim edilen göçmenler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra otobüslerle Edirne Geri Gönderme Merkezi'ne getirildi. Burada güvenlik noktasından geçen göçmenler daha sonra kalacakları yerlere alındı.


#Mülteci politikaları
#Luise Amtsberg
٪d سنوات قبل