|

AB: Bağdat'ta hayatını kaybedenler için üzgünüz

AB, Bağdat'ta düzenlenen çifte intihar saldırısında hayatını kaybedenler için üzüntü duyduğunu belirterek, Irak halkı ve hükümetinin yanında olduğunu ifade etti.

Yeni Şafak
22:43 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:51 - 15/01/2018 Pazartesi
AA
Arşiv: AB, Bağdat'ta hayatını kaybedenler için üzüntü duyduğunu ifade etti.
Arşiv: AB, Bağdat'ta hayatını kaybedenler için üzüntü duyduğunu ifade etti.

Avrupa Birliği (AB), Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen çifte intihar saldırısından üzüntü duyduğu, Irak halkı ve hükümetinin yanında olduğu mesajını paylaştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat'ın çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırılarına bir kez daha maruz kaldığı, AB'nin hayatını kaybedenlerin ailelerine ve ülkedeki yetkililere başsağlığı dilediği belirtildi.

Gelecekte istikrarlı bir Irak inşa etmek ve terörizmi mağlup etmek için dayanışma ve birliğin önemine değinilen açıklamada, AB'nin Iraklı vatandaşların ve Irak hükümetinin yanında durmaya devam edeceği mesajına yer verildi.

Bağdat'ın merkezindeki Tayaran Sahası bölgesinde bugün düzenlenen çifte intihar saldırısında 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 90 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

#AB
#Bağdat
6 yıl önce