|

ABD destekli PYD'den Rakka saldırısına hadsiz isim

Terör örgütü PKK/PYD, ABD desteği ile uzun zamandan beri bir diğer terör örgütü olan DEAŞ'ın kontrolünde olan Rakka'ya saldırmaya hazırlanıyor. Terör örgütünün başlayacağını açıkladığı saldırı için Türkiye'nin 'Fırat Kalkanı Harekatı'na atfen 'Fırat Gazabı' ismini kullandığı görülüyor.

Yeni Şafak
15:29 - 6/11/2016 Pazar
Güncelleme: 15:56 - 6/11/2016 Pazar
Yeni Şafak

Terör örgütü PYD/PKK yaptığı açıklamada Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ın elinde bulunan Rakka kentine saldırı başlatacaklarını açıkladı. ABD'nin hava desteği vereceği saldırı için SDG çatısı altında bir örgütlenme oluşturan terör örgütü PYD, Rakka'ya girmeye hazırlanıyor.



  1. PYD'nin yaptığı açıklamaya göre operasyonun ismi ise 'Fırat Gazabı'. Operasyonun İngilizcesi ise Angry Euphrates olan operasyonun Türkçesi 'Kızgın Fırat' anlamına geliyor. Kürtçe ise 'Xezeba Firatê' olarak bilinen operasyon ABD desteğinde sürdürülecek.

Türkiye, uzun zamandır terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde olan kentin kurtarılmasını isterken, bu kente bir diğer terör örgütü PYD'nin girmesine ise karşı çıkıyor. Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin operasyonda yer alması ve ABD tarafından desteklenmesi bölgede oynanmak isteyen oyunu net bir şekilde ortaya koyuyor.



'Fırat Gazabı' isminde dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Türkiye'nin terör örgütleri DEAŞ ve PYD'ye karşı Suriye'de başlattığı 'Fırat Kalkanı Harekatı'na karşı kurulmuş gibi bir mesaj içeriyor olması.













#PYD
#ABD
#Terör örgütü
#DEAŞ
#Rakka
7 yıl önce