|

ABD'de yanık tedavisi gören bir vatandaşa fahiş fatura: Tedavi masrafı 1.7 milyon dolar

ABD'de yanık tedavisi gören bir vatandaşa 1.7 milyon dolar fatura geldi. Alexis Hernandez Teksas'ta bir askeri hastanede gördüğü yedi aylık tedavinin ardından dudak uçuklatan bir fatura ile karşılaştı. Sigorta şirketinin tıbbi masraflarını ödemeyi reddettiğini öğrenen Hernandez, Hazine Bakanlığı'na gönderdiği mektuplardan ise cevap alamıyor.

11:01 - 8/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 14:49 - 8/04/2021 Perşembe
Yeni Şafak
 Alexis Hernandez
Alexis Hernandez

ABD'de yanık tedavisi gören bir vatandaşa 1.7 milyon dolar fatura geldi. Alexis Hernandez Teksas'ta bir askeri hastanede gördüğü yedi aylık tedavinin ardından dudak uçuklatan bir fatura ile karşılaştı.

19 KEZ AMELİYAT OLDU

2019 yılının Ocak ayında Hernandez, tıp okumak için Meksika, Guadalajara'ya gitti. O sırada 23 yaşındaydı.

"Hayatım boyunca bunu gerçekleştirmek için gerçekten çok çalıştım," diyen Harnandez'in hayali tıp okumaktı ancak acı bir kaza yaşadı.

Açtığı sıcak su kazanı ile kaza geçiren Alexis Hernandez Teksas Cerrahi Araştırma Enstitüsü'nde tedavi gördü. Vücudunda yanmayan neredeyse birkaç yer kalan Hernandez 19 ameliyat ve yüzlerce saatlik fizik tedavi geçirdi.

SİGORTA ŞİRKETİ ÖDEMEYİ REDDETTİ

Sigorta şirketinin tıbbi masraflarını ödemeyi reddettiğini öğrenen Hernandez 1.7 milyon dolarlık fatura ile karşılaştı.

Hernandez babasının polis olması sebebiyle sağlanan sağlık sigortası şirketinin tıbbi masraflarını ödemeyi reddettiğini öğrendi.

Babası Jamie Hernandez, şirketin kazanın Meksika'da meydana gelmesinden kaynaklandığını söyleyerek tazminat talebini şimdi ödemeyi reddettiğini söyledi.

Ayrıca Hernandez'in borcu için Hazine Bakanlığı'na mektup gönderildiği ancak herhangi bir yanıt alınmadığı belirtildi.


#abd
#sağlık
#yanık
#tedavi
#1.7 milyon dolar
3 yıl önce