|

ABD'den F-16 alımında son durum: Yunanistan'a rağmen olumlu

Türk heyeti, ABD'den F-16 alımlarıyla ilgili görüşmeleri sürdürmek için Washington'a gitti. Yunanistan'a rağmen sürecin olumlu ilerlediği bilgisi paylaşıldı.

09:23 - 16/08/2022 Salı
Güncelleme: 09:28 - 16/08/2022 Salı
Diğer
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde gündeme gelen F-16 alımı ve modernizasyonu sürecine ilişkin görüşmeler için Türkiye'den askeri heyet ABD'ye gitti. Sabah'ın haberine göre; Yunanistan'ın karşı lobisine rağmen süreç olumlu seyrediyor.

TEKNİK ŞARTLAR SUNULACAK

Türkiye, eylül ayında 40 adet yeni F-16 savaş uçağı alımı ile envanterdeki 79 adet F-16 savaş uçağının modernizasyonu için ABD'ye resmi talep mektubu iletmişti.

Görüşmelerde, ABD Kongresi'ne sunulacak F-16'ların ve modernizasyon kitlerinin ayrıntılı dökümü ve mali çerçeveyi içeren teklif mektubu üzerinde çalışılacağı kaydedildi. ABD, Türkiye'nin istekleri çerçevesinde bir fiyat teklifinde bulunacak.

  • Öte yandan Ankara, ABD Temsilciler Meclisi'nden çıkan, Türkiye'ye satılacak uçakların Yunanistan hava sahasını ihlal etmeyeceğine ilişkin maddenin de kaldırılacağını düşünüyor. Pentagon'un bu konuda Kongre'ye bir mektup yazmasının yeterli olacağı belirtildi.
#ABD
#NATO
#erdoğan
2 yıl önce