|

ABD’nin en büyük yalanı 15 Temmuz’da

WikiLeaks kurucusu Assange, ABD Başkanı Trump’ın ‘Yalan Haber Ödülleri’ listesini eleştirdi. Assange, 15 Temmuz gecesi “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaçtığını” yazarak yakın tarihin en vahim yalanına imza atan NBC’nin listede yer almamasına tepki gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 01:33 - 19/01/2018 Cuma
Yeni Şafak
Assange’dan 15 Temmuz ayarı
Assange’dan 15 Temmuz ayarı

WikiLeaks kurucusu Julian Assange, ABD Başkanı Trump’ın ‘Yalan Haber Ödülleri’ listesine içerdiği kritik eksilik nedeniyle eleştirdi. “Yakın dönemin en vahim yalan haberi Trump’ın yalan haber ödülleri listesinde yok” ifadesini kullanan Assange, “NBC, Türkiye’de yüzlerce kişinin öldürüldüğü askeri darbe girişimine önemli bir destek sağladı. NBC ‘üst düzey ABD askeri kaynağına’ dayandırarak (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın ülkeden kaçtığı yalan haberini yaptı” değerlendirmesinde bulundu.

YALAN DÜNYAYI DOLAŞTI

Haberde MSNBC’de ‘The Last Word’ programının prodüktörlüğünü yapan Kyle Griffin’in 15 Temmuz’da Twitter’daki paylaşımında üst düzey bir ABD’li askeri kaynağa dayandırarak, Erdoğan’ın Almanya’ya iltica etmeye çalıştığı yalanını duyurması nedeniyle Türkiye’nin ABD Büyükelçiliği’nin NBC ve Griffin’den özür beklediği belirtiliyor. Griffin’in söz konusu operasyonel tweet’i silinse de NBC’den ya da Griffin’den bu konuda bir özür geldi.

TRUMP’IN BİRİNCİSİ NY TIMES

Manipülasyon amaçlı yalan haber içeren tweet, aralarında Washington Post’un da olduğu önde gelen yabancı basın kuruluşlarının haberlerinde kullanılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın lideri olduğu Cumhuriyetçi Parti, resmi internet sitesinde dün “yalan habercilik” ödüllerini açıkladı. Trump’ın da Twitter üzerinden paylaştığı ödüllerde The New York Times gazetesinden Paul Krugman, “Trump’ın ekonomik zaferinden ekonominin sağ kalamayacağı” haberiyle birinci sırada yer aldı. Ödül sıralamasında ABC News’ten Brian Ross, “yalan haberlerle piyasada sürekli bir düşüşe” neden olması nedeniyle ikinci sırada yer alırken, CNN ise Trump ve oğlu Donald J. Trump’ın “Wikileaks belgelerini sızdırma” haberiyle üçüncü sırada yer aldı.


Netanyahu bahsi kaybetti

ABD Başkanı Donald Trump, Kudüs meselesine ilişkin zar atarak “ABD elçiliği bu yıl içinde taşıyacak” bahsine giren Netanyahu’yu yalanladı. Trump, ABD’nin büyükelçiliğini bir yıl içinde Kudüs’e taşımayı düşünmediklerini açıkladı. Trump, Netanyahu’nun yorumuna ilişkin yaptığı açıklamada, farklı senaryolar hakkında konuştuklarını, bunun geçici bazda olacağını kastettiğini belirterek, o konuya bu şekilde bakmadığını söyledi.

#Assange
#WikiLeaks
#15 Temmuz
6 yıl önce