|

Afganistan'da barış çabaları sonuçsuz

Afganistan'da, Taliban militanların sürdürdüğü şiddet olayları nedeniyle, yürütülen barış çabalarından sonuç alınamadığı belirtildi.

Yeni Şafak
20:27 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:29 - 22/06/2015 Pazartesi
AA

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in danışmanı Sertaç Aziz, yaptığı açıklamada, Afganistan'da hükümet ve Taliban militanları arasındaki barış görüşmeleri için çabaların devam ettiğini söyledi.



Afganistan hükümet temsilcileri ve Taliban militanları arasındaki son görüşmelerin Çin'in Urumçi kentinde yapıldığına işaret eden Aziz, "Biz ateşkes için Afgan hükümet ve Afgan Talibanı arasında üst düzey de bir barış teması için yoğun çaba harcıyoruz, buna Çin ve ABD'nin de katkısı da var" dedi.



Aziz, Pakistan ve Afganistan istihbaratları arasında 14 Mayıs'ta imzalanan anlaşma gereğince iki taraf terör unsurlarına karşı koordinasyon halinde faaliyet göstereceğini bildirdi.



Öte yandan, diplomatik kaynaklar, artan Taliban saldırıları nedeniyle Pakistan ve Afganistan arasındaki ilişkilerde gerilim başladığı yorumunu yaptı.



Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, 12 Mayıs'ta Kabil'e yaptığı ziyarette Taliban saldırılarını kınayarak ateş kes çağrısında bulunmuştu.

#afganistan
#pakistan
#taliban
9 yıl önce