|

Afrika ülkeleri özür bekliyor: Trump’ın sözleri “Irkçı ve utanç verici

ABD Başkanı Donald Trump’ın Afrika ülkeleri için kullandığı ‘b*k çukuru’ ifadesine tepkiler büyüyor. 54 Afrika ülkesinin Birleşmiş Milletler temsilcileri New York’ta Trump’ın aşağılayıcı ifadelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 08:56 - 14/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Birleşmiş Milletler temsilcileri New York’ta Trump’ın aşağılayıcı ifadelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.
Birleşmiş Milletler temsilcileri New York’ta Trump’ın aşağılayıcı ifadelerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Temsilciler gerçekleştirdikleri toplantı sonrası yaptıkları açıklamada, ‘’Trump’ın medyada yer bulan ifadelerini şiddetle kınadıklarını” belirterek ABD Başkanı'na özür dileme çağrısında bulundu. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan da Trump’ın açıklamalarının “talihsiz ve gereksiz” olduğunu söyledi.

“Batı barbarlığının kokuşmuş yüzü”

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Trump’a atfedilen sözleri eleştirmiş “ırkçı” ve “utanç verici” yorumunu yapmıştı. Orta Afrika ülkelerinin sömürge dönemi parasını kullanmasına verdiği tepkiyle tanınan Beninli aktivist Kemi Seba da Trump’ın göçmenlere hakaret etmesine tepki göstererek, “Trump, Batı barbarlığının kokuşmuş yüzüdür” dedi. ABD Başkanı Donald Trump’ın, Beyaz Saray’daki bir toplantıda bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek “b.k çukuru ülkelerden geliyorlar. Neden bu insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç’ten daha fazla göçmen almalıyız” dediği belirtilmişti. Trump’a Norveç’ten de cevap geldi. Muhafazakar Partili Norveçli politikacı Torbjoern Saetre, Trump’ın çağrısına Twitter hesabından “Norveç adına teşekkürler ama hayır” cevabını verdi. ABD Başkanı Trump birkaç hafta önce de Haitililer için “Hepsi AIDSli” ifadesini kullanmıştı.

#Donald Trump
#Amerika
#Afrika
6 yıl önce