|

Afrika’da yeni tehlike

Irak ve Suriye’de yenilgiye uğrayıp işgal ettiği topraklardan çıkarılan terör örgütü DEAŞ, Afrika’daki varlığını artırmaya devam ediyor. Geçen hafta Mozambik’te bir kasabayı ele geçiren örgüt, bin 300 üyesinin Doğu Kongo’daki hapishanelerden kaçtığını duyurdu.

Haber Merkezi
00:00 - 18/04/2021 Pazar
Güncelleme: 06:09 - 18/04/2021 Pazar
Yeni Şafak
Örgütün Libya, Kuzey Nijerya ve Sahra bölgesinden başlayarak Afrika’da genişlemeye başladığı tespit edildi.
Örgütün Libya, Kuzey Nijerya ve Sahra bölgesinden başlayarak Afrika’da genişlemeye başladığı tespit edildi.
Terör örgütü DEAŞ, Suriye ve Irak’ta azalan nüfusundan sonra Afrika’ya yönelişini sürdürüyor. Örgütün Libya, Kuzey Nijerya ve Sahra bölgesinden başlayarak Afrika’da genişlemeye başladığı tespit edildi.
Afrika’daki saldırılar, daha önce birçok ülkede yaptığı gibi Müslüman toplumlara yönelik gerçekleştirildi. Öte yandan terör örgütünün bin 300 üyesinin Doğu Kongo›daki hapishanelerden kaçtığı duyuruldu. DAEŞ, “Batı Afrika Vilayeti”, “Orta Afrika Vilayeti” ve “Sina Vilayeti” adlı üç önemli kolla terör faaliyetlerini hayata geçiriyor.
Irak ve Suriye›den farklı olarak Afrika›da örgütün araziyi kontrol etmeye odaklanmadığı ve bunun yerine yerel hareketlerle işbirliği yaptığı belirlendi.

MOZAMBİK’E SALDIRI

  • Örgüt, son olarak geçtiğimiz Kuzey Mozambik›teki ay Palma şehrine düzenlenen saldırıyı üstlendi. Onlarca sivil ve polis öldürüldüğü saldırılarda kurbanlara dair rakamlar net olarak bilinmiyor.
    Şehrin kontrolünü ele geçiren DEAŞ’ın 55 güvenlik kuvvetini öldürdüğünü öne sürülüyor.
#Afrika
#Irak
#Suriye
#DEAŞ
3 yıl önce
default-profile-img