|

Alman İçişleri Bakanı: Tüm sorunların ana kaynağı göçmenlik

Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülkenin doğusundaki Saksonya eyaletinin Chemnitz kentinde bir Alman vatandaşının öldürülmesinin ardından kentte kıyamet kopuyor. Içişleri Bakanı Horst Seehofer sessizliğini bozarak tüm sorunların ana kaynağının "göçmenlik" olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
09:37 - 6/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 09:56 - 6/09/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer
Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Almanya’nın doğu eyaleti Saksonya’nın Chemnitz kentinde bir Almanın iki mülteci tarafından öldürülmesiyle başlayan olaylar Almanya’da siyasi gündemi teslim aldı.


Almanya'da aşırı sağcı grupların sokağa inmesiyle birlikte ülkede birçok yer çatışma alanına döndü.

Kentte yabancı avına çıkan Neo-naziler, holiganlar, radikal sağcılar gövde gösterileriyle bölgede korku ve linç havası estirdi. Göçmenlere saldıran ırkçı gruplara polis müdahale etti.

Chemnitzli rock grubu Kraftklub ve Die Toten Hosen adlı ünlü müzik grubu ise önceki akşam “Wir sind mehr” (Biz daha çoğuz) çağrısıyla ırkçı saldırılara, yabancı düşmanlığına karşı kentte bir konser düzenledi.

"Tüm sorunların ana kaynağı göçmenlik"
  • Bütün bu olanların yanında Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in sessizliğini bozmaması ise eleştiri almıştı. Hristiyan Sosyal Birlik partisi (CSU) Başkanı, haftasonu yapılan eylemlerle alakalı "
    tüm sorunların ana kaynağı göçmenlik
    " açıklaması yaptı.

  • Seehofer, açıklamasında Saksonya'daki ırkçı göstericileri savunarak "
    İnsanlar tepki gösterebilir ve bunun için sokağa çıkabilir. Bu onları nazi yapmaz
    " dedi.

Berlin'de 10 bin kişi ırkçı şiddete karşı yürüdü

Chemnitz'deki ırkçı şiddet ve göçmenlere yapılanlar Berlin'in Neukölln ilçesindeki Hermanplatz Meydanı'nda toplanan yaklaşık 10 bin kişi tarafından protesto edildi. Yapılan basın açıklamalarında, kendisi de bir antifaşist olan Daniel Hillig'in öldürülmesinin, aşırı sağcı ırkçılar tarafından göçmenlere ve mültecilere karşı bir kışkırtma aracı olarak kullanıldığını belirtildi. Halk tarafından polisin yeterli önlemleri almaması sorgulanırken, 5 bin kişinin Chemnitz sokaklarında göçmenlere ve gazetecilere saldırması kınandı. 2014 senesinde Dresden şehrinde başlayan göçmen karşıtı "Pegida" hareketinden sonra Almanya'da aşırı sağ saldırıların arttığının altı çizildi.

#Horst Seehofer
#CSU
#Chemnitz
6 yıl önce