|

Almanya, mülteci konusunda Türkiye'nin 500 yıl gerisinde

Başbakan Yıldırım ve Almanya Başbakanı Merkel ortak basın toplantısı düzenledi. Almanya Başbakanı Merkel, ülkesinin her ay 500 mülteci alacağını belirtti. Hesaplamalara göre, bugünden itibaren yılda 6 bin mülteci alan Almanya, 2517 yılında Türkiye'deki mülteci nüfusuna ancak sahip olabiliyor.

Yeni Şafak
21:13 - 2/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 21:35 - 2/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Yeni Şafak
Fotoğraf: Yeni Şafak

Türkiye yaklaşık 3 milyon Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapıyor. Avrupa ülkelerinin mültecilere kapılarını kapatmalarının ardından Türkiye'nin sığınmacı sayısıda da ciddi oranda artmıştı. Avrupa Birliği'nin Türkiye'deki mültecilere 3 milyar euro finansal destek sözü vermesine rağmen, henüz bu konuda bir adımın atılmaması da tepkilere sebep olmuştu.



500 yıl sonra 3 milyon mülteci


Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın her ay 500 mülteci alacağını açıkladı. Hesaplamalara göre, bugünden itibaren ayda 500 mülteci alan Almanya, tam 2517 yılında 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'nin konumuna ulaşabiliyor.



Başbakan Yıldırım ile görüşmesinde Angela Merkel, "Gaziantep'e gitmiştim, mültecilerin durumuna baktığınız da bu paraya her gün ihtiyaçları var. Bu nedenle destek olmak istiyoruz. Yine Almanya mülteci kabul etmeye devam edecek. Her ay 500 mülteci kabul etmeye karar verdik" ifadelerini kullandı.




Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde, mülteci konusunun Almanya ve Avrupa için çok önemli olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin olağanüstü çabalar harcadığını belirtti.






#Merkel
#Almanya
#FETÖ
7 yıl önce