|

Almanya'da ırkçı pankart: Müslümanlar artıyor, o yüzden bizi seçin!

Almanya'da son dönemde etkisini artıran ırkçı parti AfD, yaklaşan eyalet seçimleri için Bavyera'da İslam karşıtı bir reklam hazırladı. Bilboardlara asılan pankartlarda Müslüman kadınların yer alıyor ve şu ifadeler yazıyor: "Her yıl Müslümanların sayısı artıyor. Bu yüzden AfD'yi seçin"

Haber Merkezi
10:18 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 11:02 - 12/10/2018 Cuma
Almanya için Alternatif Partisi (AfD), Bavyera'da İslam ve Türk karşıtlığı temelinde destek arıyor.
Almanya için Alternatif Partisi (AfD), Bavyera'da İslam ve Türk karşıtlığı temelinde destek arıyor.

Almanya'da 14 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek olan eyalet seçimlerine sayılı günler kaldı. İslam karşıtlığı ile bilinen ırkçı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin oy oranının artması beklenirken Başbakan Angela Merkel'in kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisine destek azalıyor.

Bavyera’da 1954’ten beri yüzde 43 oy oranının altına düşmeyen CSU’nun oylarındaki gerileyişten en çok faydayı anketlerdeki yüzde 10-14’te gözüken oy oranıyla Almanya için Seçenek (AfD) adlı Türk ve İslam karşıtı partinin sağlaması bekleniyor.

Irkçı parti AfD daha önce hazırladığı İslam düşmanı söylemler içeren seçim kampanyasına bir yenisini daha ekledi. Kampanya adına hazırladığı pankartlarda "Her yıl müslüman sayısı artıyor. Bu yüzden AfD'yi seçin." yazıyor.


Yeni bir hükümet krizini tetikleyebilir

Hıristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) anketlere göre en fazla yüzde 35 oy alması bekleniyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Hıristiyan Demokrat Birlik'inin (CDU) kardeş partisi CSU ile yaşadığı gerilimin ardından, Bavyera'da yaşanacak büyük oy kaybı ülkede yeni bir hükümet krizini de tetikleyebilir.

Merkel’in 2015’te ülkeye bir milyon göçmenin girişine izin veren kararının ardından koalisyon ortağı CSU lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile yaşadığı gerilim bu yılın Temmuz ayında bir hükümet krizine dönüşmüştü. İstifadan vazgeçirilen göçmen karşıtı Seehofer’in daha sonra Eylül ayında Chemnitz’deki ırkçı saldırılarla ilgili İç İstihbarat Servisi şefine sahip çıkması da koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar’ın (SPD) tepkisine yol açmıştı.

Her seçimde Türkler hedefte
  • Türkiye kökenli Alman vatandaşlar son 20 yılda Almanya'daki hemen hemen her seçimde siyasi malzeme olarak kullanıldı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinin kalkınmasında büyük pay sahibi olan Türkler, seçim öncesi 'Almanya'nın değerlerine uyum sağlayamıyor' olarak lanse edilirken çifte vatandaşlık hakkı gündemden hiç düşürülmüyor.

Yahudileri ikinci sınıf gören Nazi ideolojisine yakınlığıyla dikkat çeken Almanya için Alternatif Partisi (AfD), Bavyera'da İslam ve Türk karşıtlığı temelinde destek arıyor. Irkçı partinin destekçileri, Angela Merkel'in göç politikasını sert bir şekilde eleştirmesi sebebiyle pazar günü gerçekleşecek seçim için AfD partisinin oylarını arttırması bekleniyor.

#Bavyera
#Almanya
#AfD
#Horst Seehofer
6 yıl önce