|

Almanya’da ırkçı partinin foyası ortaya çıktı

Almanya’nın İslam, mülteci ve yabancı karşıtı partisi Almanya için Alternatif (AfD) Partisi bir skandala daha imza attı. Almanya, Saksonya eyaletinin AfD üyeleri Whatsapp grubunda radikal ve neo-Nazi içerikli fotoğraflar paylaştığı ve mültecilere hakaret ettikleri ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:32 - 22/05/2018 Salı
Güncelleme: 15:46 - 22/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Partinin seçim programında, göçün engellenmesi için sınırların kapatılmasını da vurgulayan ırkçı AfD partisi, mülteci krizinden bu yana daha fazla İslam karşıtı haline geldi.
Partinin seçim programında, göçün engellenmesi için sınırların kapatılmasını da vurgulayan ırkçı AfD partisi, mülteci krizinden bu yana daha fazla İslam karşıtı haline geldi.

Almanya’da son seçimlerde aldığı oylarla yükselişe geçen aşırı sağcı AfD partisi İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı söylemleriyle ölçüyü kaçırdı. “Afd-Eğlence” isimli Whatsapp grubunda yayınlanması yasak Nazi sembolleri paylaştılar, Suriyeli mültecileri hedef alan içerikler ve tüfekleri Şansölye Angela Merkel’i hedef alan askerlerin fotoğraflarını paylaştılar.

  • Alman yayın organı Süddeutscher Zeitung’un haberine göre, Saksonya eyaletinden dokuz politikacı bu Whatsapp grubunun üyesi. Suriyeli mültecilerinin
    'Nazi Almanyası'ndaki Yahudilere
    benzetilerek aynı işkencenin Almanya’daki Suriyelilere de yapılması gerektiğini söylediler.
Mülteci krizi tetikledi

Nefret ve ırkçılık söylemleriyle öne çıkan Afd partisi, İslam düşmanı Avrupa’nın İslamlaşmasına karşı Vatansever Avrupalılar (PEGİDA) örgütünün en büyük destekçilerinden. Partinin seçim programında, göçün engellenmesi için sınırların kapatılmasını da vurgulayan ırkçı AfD partisi, mülteci krizinden bu yana daha fazla İslam karşıtı haline geldi.

Saksonya Eyalet meclisinde bulunan bir grup üyesi, kendisine neden bu gruba dahil olduğu sorulduğunda ise “Hiçbir şeyden haberim yok .Grupta olan kimse herhangi bir cezayı haketmiyor.” açıklamasını yaptı.

#PEGİDA
#AfD partisi
6 yıl önce