|

Almanya'da kimya tesisinde patlama: 'Evlerinizden çıkmayın' çağrısı yapıldı

Almanya'nın Leverkusen kentinde kimyasal işletmelerin olduğu bir atık yakma tesisinde patlama oldu. Patlama büyük bir kara bulutun havaya yükselmesine neden oldu. Yetkililer, halkı evlerinden çıkmamaları ve pençelerini açmamaları konusunda uyardı.

12:19 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 12:34 - 27/07/2021 Salı
Diğer
Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.
Patlamanın olduğu bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Almanya'nın Leverkusen kentinde bir kimya sanayi sitesinde patlama meydana geldi. Kimya sanayi tesisinin operatörü yaptığı açıklamada, patlamanın nedeninin bilinmediğini, yaralananlar olduğunu aktardı. Sputnik'in haberine göre; Alman kamu yayın kuruluşu WDR, ilaç şirketi Bayer’in fabrikasının bulunduğu bölgeden dumanların yükseldiğini belirtti. Alman hükümetinin sivil koruma kurumu "aşırı tehlike" konusunda uyardı.

  • Kimya sanayi tesisini işleten Currenta yaptığı açıklamada, kimya tesisini sarsan patlamanın bazı yaralanmalara neden olduğunu söyledi.

'Aşırı tehlikeli' uyarısı

Currenta'dan bir sözcü Twitter’da yaptığı açıklamada, patlamanın atıkların yakıldığı sitenin bir bölümünde meydana geldiğini söylerken nedeninin bilinmediğini aktardı. Alman hükümetinin sivil koruma kurumu patlama ile ilgili "aşırı tehlike" konusunda uyarıda bulundu.

Yetkililer, halkı evlerinden çıkmamaları ve pençelerini açmamaları konusunda uyardı.



#almanya
#kimyasal atık
#patlama
3 yıl önce