|

Almanya'yı korku sardı: 1920 haritasını bugün gibi yayınladı

TSK'nın büyük gayreti ve terörle mücadelesiyle bölge halkının huzur içinde yaşaması Almanya'yı rahatsız etti. Türkiye'nin, Suriye'deki toprakları kendi ülkesine katmak istediğini iddia eden Alman dergi, 1920 haritasını paylaşarak algı operasyonu başlattı.

10:48 - 24/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 24/04/2019 Çarşamba
Diğer
Türkiye topraklarının 1920 yılına ait haritasını okurlarına sunan dergi, yine aynı haritanın gerçekleşmesinden korkuyor.
Türkiye topraklarının 1920 yılına ait haritasını okurlarına sunan dergi, yine aynı haritanın gerçekleşmesinden korkuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye'nin kuzeyinde yer alan terör faaliyetlerini temizlemek amacıyla hem DEAŞ ile hem de YPG/PKK ile savaş verdi.

Terör örgütlerinin sınır bölgesindeki faaliyetlerine son veren TSK; El Bab, Cerablus, Afrin gibi bölgelerde güvenliği sağladı.

Bölge halkı artık huzur içinde yaşıyor.

Ancak Avrupalı bazı terör seviciler, bölge halkının huzura kavuşmasından rahatsız olarak yeni bir algı operasyonuna başladı. Alman dergisi Der Spiegel dergisi

Türkiye'nin Suriye topraklarında gösterdiği huzur ve barış faaliyetlerine çarpıtarak gündemine aldı.

Yalan haber servisi

Alman Der Spiegel dergisi, Afrin'de kültürel ve etnik temizlik yapıldığı yalanını okurlarına servis etti.

  • Türkiye'nin Hatay'ı topraklarına katma sürecini hatırlatan dergi,
    "Hatay'da Türkler azınlıktı. Fransa bölgeyi Türkiye'ye bıraktıktan sonra Ankara, bölgenin demografik yapısını değiştirerek Hatay'ı turkuaza çevirdi. Şimdi aynı durum Afrin ve diğer bölgeler için de söz konusu olabilir."
    ifadelerini kullandı.

Almanya'nın korkusunun göstergesi

Türkiye topraklarının 1920 yılına ait haritasını da okurlarına bugün gibi sunan dergi, yine aynı haritanın gerçekleşmesinden yani Türkiye'nin Musul gibi Suriye'nin kuzeyi gibi bölgelerde etkin olmasından büyük endişe duyuyor.

#der spigel
#almanya
#Türkiye
#1920 haritası
5 yıl önce
default-profile-img