|

'Anne' ölünce 470 kişi daha öldü

Hindistan'da Tamil Nadu eyaletinin Başbakanı ve 'Hintlilerin annesi' olarak bilinen liderin hayatını kaybetmesiyle Hintliler yasa boğuldu. Jayalalithaa'nın ölümünün ardından acıya dayanamayan 470 Hintlinin de öldüğü belirtiliyor.

Yeni Şafak
15:02 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:45 - 12/12/2016 Pazartesi
Diğer
Hindistan'da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ayaram Jayalalithaa'nın cesedi bir haftadır Hintlilere gösteriliyor.
Hindistan'da geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden ayaram Jayalalithaa'nın cesedi bir haftadır Hintlilere gösteriliyor.

Hindistan'ın Tamil Nadu eyaletinin Başbakanı Jayaram Jayalalithaa'nın hayatını kaybetmesinin ardından yaşadıkları acıya dayanamayan 470 kişinin öldüğü açıklandı.



Geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Tamil Nadu eyaletinin Başbakanı Jayalalithaa'nın lideri olduğu AIADMK'dan (All India Anna Dravida Munnetra Kazhagam) 'Amma' (Anne) lakaplı siyasetçinin acısına dayanamayan 470 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. AIADMK ayrıca, hayatını kaybedenlerin ailelerine 300 biner rupi (yaklaşık 15 bin 500 Türk lirası) verileceğini belirtti. Öte yandan parti sözcüsü Chinnakutti Ponnaiyan, yaşanan ölümlerden bir bölümünün intihar bir bölümünün ise ani kalp durmasına bağlı olarak yaşandığını belirtti. Ponnaiyan, yüksekten atlayarak intihar edenler olduğunu da kaydetti.



  • JAYARAM JAYALALİTHAA KİMDİR?
  • Hindistan'ın en renkli simalarından biri olan Jayalalithaa, geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede 68 yaşında hayatını kaybetmişti. Tamil Nadu'da Jayalalithaa için 7 günlük yas ilan edilirken, okullar ve iş yerleri tatil edilmişti. Sputnik'te yer alan habere göre, siyasi kariyeri öncesi Bollywood'un en sevilen sinema oyuncularından olan Jayalalithaa, 1961-1980 yıllarında 140 filmde rol almıştı. Jayalalithaa, 14 yıl Tamil Nadu'nun başbakanı olarak görev yaptıktan sonra 2014 yılında yolsuzluk suçlamasıyla koltuğundan olmuş, hapis cezası almıştı. Karar daha sonra temyizde kaldırılmış ve Jayalalithaa geçen yıl görevine geri dönmüştü.


#Jayaram Jayalalithaa
#Tamil Nadu
#Hindistan
7 yıl önce