|

Aranan Brüksel saldırganının yeni görüntüleri ortaya çıktı

Belçikalı yetkililer, 22 Mart’ta Zaventem Havaalanı'nda meydana gelen ve 31 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarının sorumlularından birine ait yeni görüntüler yayınladı.

Yeni Şafak
10:18 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 10:43 - 8/04/2016 Cuma
Diğer

'Şapkalı adam' olarak bilinen ve kendilerini patlatan Bakraoui kardeşlerin yanında görüntülenen 3. kişinin kimliğini belirlemek için halktan yardım isteyen Belçika federal polisinin yayınladığı yeni görüntülerde, şüphelinin havaalanından şehir merkezine inerken çekilen bazı kareleri de bulunuyor.



Saldırılardan 1 saat 52 dakika önce izini kaybettirdi


www.police.be adresli internet sitesinde, şüphelinin fotoğraf ve videosunun yanı sıra "Brüksel Havalimanı saldırısının üçüncü suçlusunun güzergahı" başlıklı bir metin yayımladı. Metne göre, şapkalı ve beyaz ceketli şüpheli 07.58'de art arda meydana gelen iki patlamanın ardından binadan çıkarak, havalimanından yürüyerek kaçtı. Yolda ceketi çıkaran şüpheli, 08.50'de havalimanına yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Louvain'de bir kavşakta güvenlik kameralarınca görüntülendi.




09.42'de Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yeniden kameralara yakalanan şüpheli, 09.50'de, diğer saldırının hedef aldığı Maelbek metro istasyonu ve AB Komisyonu binasına sadece 1,5 kilometre uzaklıkta bulunan Noyer ve Brabançonne caddelerinin kesiştiği kavşakta son kez görüntülendikten sonra izini kaybettirdi.



'Elinde görüntü bulunanlar bize ulaştırsın"


Daha önce de saldırıların iki şüphelisinin yanında yürürken ve bagaj arabasını iterken görüntüleri yayınlanan şüphelinin içinde bulunduğu fotoğraf ya da görüntü çekmiş olabilecek kişilere seslenen Savcılık yetkililerinden Eric Van Der Sypt, şapkalı adamın ceketini attığı belirtilerek, bu ceketi bulan varsa polisle temasa geçmesini istedi.



IŞİD'in, Brüksel havaalanı ve kentteki bir metro istasyonunu hedef alan saldırılarında 32 kişi hayatını kaybetmişti.






#Zaventem Havaalanı
#Brüksel
8 yıl önce