|

İÜ tanıtım günleri 6 Temmuz'da

İstanbul Üniversitesi'nin (İÜ) tercih ve tanıtım günleri, 6-8 Temmuz'da yapılacak.

Yeni Şafak
16:35 - 3/07/2015 Cuma
AA

Üniversitenin yazılı açıklamasına göre tanıtım günleri, Beyazıt'taki rektörlük bahçesinde başlayacak. Fakültelerin etkinlikleri ise 9-14 Temmuz'da kendi yerleşkelerinde gerçekleştirilecek.



Öğrenci ve velilerin rektörlük bahçesinde 10.00-16.00 saatleri arasında ağırlanacağı tanıtım günlerinde öğrenciler, okulun tarihi, yerleşkeleri, burs, beslenme, barınma, spor, sağlık ve sosyal olanakları, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları gibi konularda bilgilendirilecek.



Açıklamada görüşlerine yer verilen İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, öğrencilerin beklentilerine cevap verebilmek için son 5 yılda eğitim programlarını ciddi biçimde artırarak çeşitlendirdiklerini kaydetti.



Üniversitede 6 bine yakın öğretim elemanı, 22 fakülte, 1 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu, 17 enstitü, 66 uygulama ve araştırma merkeziyle 174 bini aşkın öğrenciye eğitim verdiklerini belirten Ak, "Üniversite hayatına adım atacak tüm öğrencilerimizi, okulumuzu daha yakından tanıyabilmeleri için 'İstanbul Üniversitesi Tercih ve Tanıtım Günleri'ne bekliyoruz" ifadelerini kullandı.



#istanbul üniversitesi
#tanıtım
#tanıtım günleri
9 yıl önce