|

Avrupa bölünmekten korkuyor

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Katalonya’daki bağımsızlık girişimini hiçbir Avrupa Birliği (AB) ülkesinin tanımak istemediğini belirterek “AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:47 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İngiltere’den ayrılmak için fırsat kollayan Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta, duvarlara “İrlanda Katalonya’yı destekliyor” grafitileri çizildi.
İngiltere’den ayrılmak için fırsat kollayan Kuzey İrlanda’nın başkenti Belfast’ta, duvarlara “İrlanda Katalonya’yı destekliyor” grafitileri çizildi.

İspanya ve İtalya’daki gelişmeleri değerlendiren Tajani, Katalonya’daki gelişmeleri yakından takip ettiğini ve durumun giderek ciddileştiğini belirtti. Katalonya’nın bağımsızlık isteğinin İspanya hukuku ve anayasasına aykırı olduğunu savunan Tajani “AB bölünmekten korkmalı ve korkuyor. Bu nedenle Avrupa ülkelerinin hepsi Katalonya’nın bağımsızlık girişimini desteklemeyeceğini açıkça belirtiyor” ifadelerini kullandı.

İngiltere de destek vermez

İngiltere’nin AB’den ayrılma sürecinde olmasına rağmen bu konuda AB’yle hareket ettiğini kaydeden Tajani, İngiltere’nin de Katalonya’nın bağımsızlığını tanımayacağını hatırlattı. Katalonya referandumunda gördüğü bazı sahnelerden rahatsızlık duyduğunu belirten Tajani, ‘İspanya’nın milyonlarca vatandaşın kararlılığıyla kurulmuş bir demokrasi olduğunun unutulmaması gerektiğini’ işaret etti. Tajani, İtalya’da Lombardiya ve Veneto bölgelerinde düzenlenen referandumun ise Katalonya’dan farklı olduğunu kaydetti.



#Avryupa
#İspanya
#İtalya
#Bağımsızlık
6 yıl önce
default-profile-img