|

Avrupalılar tipini beğenmedikleri yolcuyu indirtti

İtalya'dan İngiltere'ye gitmek için uçağa binen bir yolcu, kaptan pilot tarafından uçaktan atıldı. Gerekçe; uçaktaki başka bir yolcunun Eritreli adamın görünüşünden rahatsız olması.

Yeni Şafak
16:35 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:46 - 7/04/2016 Perşembe
Diğer

Avrupa'da bir yolcu daha görünüşünden dolayı uçaktan atılıp havayolu polisi tarafından saatlerce sorgulandı.



Eritre asıllı Meghary Yemane-Tesfagiorgis İtalya'nın başkenti Roma'dan, İngiltere'nin başkenti Londra'da bulunan evine gitmek için uçağa bindi.



Bir süre sonra adı anons edilen Tesfagiorgis'in uçağın kapısına gelmesi istendi.



Eritreli Tesfagiorgis uçağın kapısına doğru yöneldiğinde silahlı polisleri gördü ve yanına yaklaşan kaptan pilot, yolcudan uçağı terk etmesini istedi.



“Bir yolcumuz rahatsız oldu”


Saygısızlığa uğradığını düşünen yolcu, pilota neden uçağı terk etmesi gerektiğini sorduğunu belirtti.



Meghary Yemane-Tesfagiorgis pilotun “bir yolcumuz sizin davranışlarınızdan rahatsız oldu ve siz uçaktayken güvende kendini güvende hissetmiyor” cevabını verdiğini söyledi.



15 saat sorgulandı


Polis eşliğinde uçatan indirilen Tesfagiorgis gözaltına alındı. Eritreli yolcu polis tarafından 15 saat boyunca sorgulandığı anlattı.



Meghary Yemane-Tesfagiorgis sorgusunun ardından kendisini uçaktan indiren easyJet firmasının bir sonraki seferiyle Londra'ya gidebildiğini ekledi.



Sorun terörist algısı


İngiliz basınına konuyla ilgili açıklama yapan Tesfagiorgis, “easyJet benden defalarca özür diledi ama biliyoruz ki bu ne benimle ne easyJet'le sınırlı bir durum. Söz konusu problemler çok daha büyük. Sorunun altında insanların bilincinde çizilen terörist algısı yatıyor ve ben de bu profile uyduğum için uçaktan atıldım” dedi.



Havayolu şirketinden açıklama


Firma, "Yolcularımızın ve çalışanlarımızın güvenliği şirketimizin en büyük önceliğidir. Şirketimiz güvenlik tehditlerini dikkatlice incelemeye devam edektir" dedi.



Bu ilk değil


Avrupa'da yaşanan terör saldırılarının ardından “profile uyan” insanların uçaklardan indirilme olayları daha sık yaşanmaya başladı.



Meghary Yemane-Tesfagiorgis'i uçaktan atan easyJet firması ve 25 Şubat 2016 tarihinde de Nijerya asıllı İngiltere vatandaşı Laolu Opebiyi, telefonundaki görüntüler nedeniyle uçaktan atılıp polis tarafından sorgulanmıştı.



Hristiyan olduğu ortaya çıkan Opebiyi, polis tarafından sorgulanıp serbest bırakıldıktan sonra bile easyJet firması tarafından uçağa alınmamıştı.




#İtalya
#Eritreli
8 yıl önce