|

Avustralya'da vatandaşlık zorlaşıyor

Avustralya Başbakanı Tony Abbott terör faaliyetlerini engellemek amacıyla vatandaşlık şartlarının zorlaştırıldığını ifade ederek çifte vatandaşlıkların kaldırılacağını açıkladı.

Yeni Şafak
12:08 - 23/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 23/02/2015 Pazartesi
IHA

Avustralya hükümeti, geçtiğimiz aylarda Sydney’de bir kafede bulunanların rehin alınması ile yaşanan olayın ardından teröre karşı vatandaşlık şartlarını sertleştiriyor. Avustralya Başbakanı Tony Abbott başkent Canberra'da federal emniyet merkezinde yaptığı konuşmada, terör faaliyetlerine katılan kişilerin çifte vatandaşlık başvurularının askıya alınacağını hatta iptal edilebileceğini bildirdi. Avustralya’da doğan kişilerin bir takım ayrıcalıklara sahip olduğunu kaydeden Abbott, “Bir süredir Avustralya’ya karşı çeşitli terör eylemlerinde bulunan kişiler, vatandaşlık haklarından yoksun bırakılıyorlardı. Avustralyalıların özellikle de Avustralya ordusu mensuplarının Irak ve Afganistan’da bulunduğu dönemlerde terör grupları ile birlikte silaha sarılmaları ülkemize karşı taraf olmaları anlamına geliyor. Ve buna göre muamele görmeliler” dedi.


Terör gruplarına katılarak Avustralya’yı hedef alan kişilere karşı çeşitli önlemlerin de incelendiğini belirten Abbott, “Alınacak önlemler kapsamında kişilerin Avustralya’dan ayrılmalarına, ülkeye dönmelerine, deniz aşırı ülkelerde konsolosluk faaliyetlerinde bulunmaları ve sosyal yardım almaları kısıtlanabilir” ifadelerini kullandı. Yeni önlemler kapsamında ‘nefret söylemleri’ güden kişilerin de hedef alınacağını ifade eden Abbott, bu kişilerin cezasız kalmayacağını kaydetti.

#tony abbott
#avustralya
#avustralya başbakanlık
9 yıl önce