|

Dünyayı ayağa kaldıran skandal yazı

Gazze''de İsrail saldırılarında ölenlerin sayısı 1660''ı geçerken, İsrail''in dünyada en çok okunan siyasi gazetelerinden Times of Israel''in yazarı Yochanan Gordon ''Kadın çocuk tüm Filistinlilerin yok edilmesi meşrudur'' diye yazdı. Gazete, büyük tepki çeken yazıyı kaldırıp özür diledi.

Habertürk
00:00 - 3/08/2014 Pazar
Güncelleme: 09:24 - 3/08/2014 Pazar
Yeni Şafak
Dünyayı ayağa kaldıran skandal yazı
Dünyayı ayağa kaldıran skandal yazı

İsrail'in Gazze''ye yönelik saldırıları 27''nci gününe girerken, bölgede tablo her geçen gün ağırlaşıyor. Önceki gün 72 saatlik ateşkesin 2 saat sonra bozulmasının ardından İsrail, dün Gazze ve Refah kentlerinde en az 150 Filistinliyi daha öldürdü. 7 Temmuz''dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısı 1660''a yükseldi. Yaralı sayısı ise 9000''i aştı .

''TAMAMINI YOK EDELİM''

Ölü sayısı çığ gibi büyürken İsrail''de fanatiklerin ''soykırım'' taleplerine bir yenisi eklendi. İsrail''in dünyada en çok okunan siyasi gazetelerinden Times of Israel''in internet sitesinde 2 gün önce yayınlanan Yochanan Gordon imzalı yazıda, ''Kadın çocuk tüm Filistinlilerin yok edilmesi meşrudur'' ifadesi kullanıldı.

''Soykırım hoşgörülebilir'' başlıklı yazıda, ''Sadece HAMAS''ın değil kadın, çocuk ve masum sivillerin kutsal amaç uğruna toptan yok edilmesi kabul edilebilir'' denildi.

Yazıda ayrıca ''HAMAS ölümü meşrulaştırırken İsrail ise barışı meşrulaştırıyor. Ancak ölümden başka bir şey bilmeyen düşmanla baş etmek için tamamını yok etmekten başka ne yöntem olabilir ki'' ifadesi yer aldı.

ÖZÜR DİLEDİLER

Yazı tüm dünyada sert tepki gördü. Sosyal medyada binlerce kişi İsrail gazetesinin soykırım çağrısını kınadı. Bunun üzerine Times of Israel, yazıyı internet sitesinden kaldırdı ve özür diledi

10 yıl önce