|

Azez'de kapalı pazar yerine roket saldırısı

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez'de sivilleri hedef almaya devam ediyor. Örgütün Azez'deki pazar yerine düzenlediği füze saldırısında biri ağır, dört sivil yaralandı.

Yeni Şafak
13:29 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 13:35 - 3/02/2018 Cumartesi
AA
PYD/PKK'lı teröristler Azez'deki bir pazara 7 füze fırlattı.
PYD/PKK'lı teröristler Azez'deki bir pazara 7 füze fırlattı.

Terör örgütü PYD/PKK, Afrin'den Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde bir pazar yerine füze saldırısı düzenledi, biri ağır dört sivil yaralandı.

PYD/PKK, Afrin'in doğusunda muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesindeki bir pazara 7 füze fırlattı. Pazardaki 4 sivil yaralandı.

Azez Ehli Hastanesi idari sorumlusu Cuma Rahhal yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre yaralananlardan birinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Rahhal, saldırıda yaralananların tedavi altına alındığını belirtti.



Azez'deki sivil yerleşim yerleri hedef alınıyor

PYD/PKK, Afrin üzerinden Azez'deki sivil yerleşim birimlerini sık sık hedef alıyor. Afrin'deki örgüt, Fırat Kalkanı bölgesinin tamamını ve İdlib çatışmasızlık bölgesini tehdit ediyor. Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü de coğrafi yükseltileri nedeniyle Afrin'deki PYD/PKK'nın ateş menzilinde kalıyor.

Örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO) Zeytin Dalı Harekatı kapsamında farklı yönlerden eş zamanlı düzenlediği operasyonlarına karşı koyabilmek için Azez, Kilis ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yönelik saldırılarına hız verdi.

TSK ve ÖSO, 20 Ocak'ta başlayan operasyonda 30 noktayı terörden arındırdı.
#Afrin
#Azez
#Füze
#PYD/PKK
6 yıl önce