|

BAE’den Türk dizilerine savaş

Ortadoğu’nun “çıbanbaşı” haline gelen Birleşik Arap Emirlikleri, şimdi Türk dizilerine kafayı taktı. Dubai merkezli MBC Grup, bünyesindeki 11 kanala talimat göndererek Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 11:14 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
BAE, Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi.
BAE, Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi.

Dubai merkezli ve Arap dünyasının en çok izlenen kanalı olarak bilinen MBC, bünyesindeki 11 kanala talimat göndererek, Türk dizilerinin yayından kaldırılmasını istedi. Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yayın yapan İngilizce gazete The National’ın haberine göre, MBC, bünyesindeki tüm kanallara talimat göndererek ikinci bir emre kadar Türk dizilerini yayından kaldırmalarını istedi.


6 DİZİ YAYINDAN KALDIRILDI

Haberde ani olduğu belirtilen bu kararın arkasındaki nedenlerin henüz bilinmediği vurgulandı. Aralarında "İçerde" ve "Vatanım Sensin"in de olduğu altı dizinin karardan etkilendiği bildirildi. MBC Group Sözcüsü Mazen Hayek, The National’a yaptığı değerlendirmede, kararın neden veya kim tarafında alındığına dair herhangi bir bilgi vermedi. Hayek, “MBC de dahil olmak üzere birçok Arap ülkesinde Türk dizilerinin yayından kaldırılmasına yönelik bazı medya gruplarını ilgilendiren bir karar alındı” dedi. Hayek, kararın 2 Mart Cuma günü alındığını da sözlerine ekledi. MBC Sözcüsü Hayek'in, alınan kararın kendileri için ‘daha kaliteli özel Arap dizileri’ çekme fırsatı sunabileceğini savunması dikkat çekti.

#BAE
#Türkiye
#Dizi
6 yıl önce