|

Barzani'den sığınmacılara yardım eli

Terör saldırıları nedeniyle bölgelerine büyük bir sığınmacı akınının olduğunu belirten IKBY Başbakanı Barzani, "Gücümüz yettiği kadar terörist saldırılardan kaçan halka kucak açmaya devam edeceğiz. Bu konuda hiçbir yardımı esirgemeyeceğiz" dedi.

Yeni Şafak
18:38 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 16:15 - 16/06/2015 Salı
AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, güçleri yettiği kadar "terörist" saldırılardan kaçan halka kucak açmaya devam edeceklerini ve bu konuda hiçbir yardımı esirgemeyeceklerini belirtti.



Barzani, Erbil'deki başbakanlık konutunda Mısır'ın Bağdat Büyükelçisi Hasan Derviş'i kabul etti. Hükümetin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada konuşmasına yer verilen Barzani, bölgelerine büyük bir sığınmacı akınının olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:



"Kürdistan halkı bu konuda elinden geleni yapmaya çalışıyor. Gücümüz yettiği kadar terörist saldırılardan kaçan halka kucak açmaya devam edeceğiz ve bu konuda hiçbir yardımı esirgemeyeceğiz. İmkanlarımız ve kapasitemiz yettiği kadar sığınmacıları bölgeye almaya devam edeceğiz."



Erbil ve Bağdat arasındaki bütçe ve petrol krizine de değinen Barzani, "Kürdistan hükümeti olarak en başından beri her iki tarafın Irak anayasasına bağlı kalmasını istedik. Bağdat'ın bu anayasaya bağlı kalarak hareket etmesi ve bu şekilde bizimle muamele yapması lazım. Yine de sorunların çözülmesi için diyalog yolunu her zaman açık tuttuk ve tutmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Mısır'ın Bağdat Büyükelçisi Derviş ise IKBY ile ülkesinin ilişkilerine değindi ve Kürt bölgesinin terörizme karşı verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini söyledi.

#IKBY Başbakanı
#Neçirvan Barzani
#Mısır'ın Irak Elçisi
#Hasan Derviş
#ebil
9 yıl önce