|

Bankaların kredi fırsatçılığı

Birçok banka kredi faizlerini seçim öncesine göre artırdı. Uzun zamandır durgun seyreden kredi faizleri bir anda yükseldi. Özel bir banka seçim öncesi haftası yüzde 0.95'ten konut kredisi verirken dün bu oranı yüzde 1.00'lara kadar yükseltti. Bir özel banka ise seçim öncesi konut kredi oranını yüzde 0.94'ten seçim sonrası yüzde 0.96'ya çıkardı.

Yeni Şafak
09:00 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:58 - 10/06/2015 Çarşamba
Diğer

Taşıt ve tüketici kredilerinde de durum farklı olmadı. Seçim öncesi yüzde 1.65 olan taşıt kredisi yüzde 1.85'e yükseldi. Tüketici kredilerinde de yüzde 1.40 olan kredi faizi seçim sonrası yüzde 1.65'e yükseldi.



Komisyonlar da artıyor


Bankalar yalnızca kredilerde değil masraf ve komisyon oranlarında da artışa gitti. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre belirsizlik ortamının sürmesi durumunda faiz oranlarının daha da artması bekleniyor. Hatta bazı bankaların kredi faizleri ve komisyon oranlarının rekor seviyelere çıkabileceği de söyleniyor. Böylece Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın faiz lobisi diyerek eleştirdiği bankalar seçim sonrası ortaya çıkan belirsizlik ortamını fırsata çevirmiş oldu. Öte yandan özel bankalar tarafından yapılan faiz artışlarına rağmen kamu bankaları herhangi bir kredi artışına gitmedi.


#Banka
#kredi
#faiz
9 yıl önce