|

Bebek katillerini bulana 1 milyon dolar ödül

Güney Avustralya eyalet hükümeti 2004 ve 2010 yılında 2 bebeği öldüren ve halen yakalanamayan katilleri ihbar edene 1 milyon Avustralya (762 bin USD) doları ödül vereceğini duyurdu.

Yeni Şafak
15:06 - 18/06/2017 Pazar
Güncelleme: 15:09 - 18/06/2017 Pazar
AA
2010 yılında öldürülen Lily Jean Schettini isimli bebek ve 2004 yılında öldürülen Dylan Robert James Lindsay isimli bebek.
2010 yılında öldürülen Lily Jean Schettini isimli bebek ve 2004 yılında öldürülen Dylan Robert James Lindsay isimli bebek.

Güney Avustralya (SA) Polisinin internet sayfasından yapılan açıklamada, Dylan Robert James Lindsay isimli bebeği 2004, Lily Jean Schettini adlı bebeği ise 2010 yılında öldüren katillerin halen yakalanamadığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu bebeklerini katilleri bulana ya da polise bulunmasını sağlayacak bilgi verenlere 1 milyon Avustralya (2 milyon 645 bin Türk lirası) doları ödül verileceği bildirildi.

Dylan, öldürüldüğünde 11 aylıktı

Polis kayıtlarında, karın bölgesindeki yaralanmalardan dolayı hayatını kaybettiği belirtilen Dylan, 28 Mart 2004 yılında Güney Avustralya’nın Port Lincoln kentindeki bir evde ölü bulunmuştu.

Uyuşturucu bağımlısı olduğu belirtilen annenin bir arkadaşının evine 18 aylık Dylan ve ablasını bakım için bıraktığı raporlarda yer alıyor. Dylan bırakıldığı evde ölü bulunmuş, karın bölgesindeki morlukların ise keçeli kalemle boyanarak kapatılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Polisin başlattığı soruşturmada şüpheli bulunan ve bebeği öldürdükleri gerekçesi ile iki kişi tutuklanmış ancak delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı.

Lily, 18 aylıkken hayatını kaybetti

Adelaide’ın Smithfield Plains semtindeki evinde 2010 yılında cansız bedeni bulunan 18 aylık Lily adlı bebeğin polis raporlarında hırpalandığı veya düşme sonucunda travma geçirerek hayatını kaybettiği bilgileri yer alıyor.

Kendi evlerinde ölü bulunan Lily, normalde annesi, ablası ve annesinin erkek arkadaşı ile birlikte yaşıyordu fakat öldürüldüğü gece evlerinde bir kadın ve bir erkek misafir de bulunuyordu. Polisin yaptığı soruşturmalarda Lily bebeğin katil veya katilleri bulunamadı.

SA Polisinden Başkomser Mark McEachern, vaat edilen 1 milyon dolar ödül ile o gece evde olanların veya olay hakkında bilgisi olanların konuşacağını umduklarını hatırlatarak, "Bana göre bu küçük kıza ne olduğunu sadece o gün evde olanlar biliyor.’’ dedi.

Güney Avustralya Polisi iki bebeğin öldürülme olayının aydınlatılması için konulan ödülün haricinde olaylarla ilgili bilgi sahibi olanlardan yardım istiyor.

#Avustralya
#Bebek
7 yıl önce