|

“Benim sayemde başbakan olan biri yüzünden istifa etmem”

Almanya'da hükümet krizi büyüyor. İçişleri Bakanı Horst Seehofer Başbakan Angela Merkel'e yüklendi ve Merkel'i başbakanlığa taşıyanın kendisi olduğunu belirterek, "Benim sayemde başbakan olan birinin görevime son vermesine izin vermeyeceğim" dedi.

Yeni Şafak ve
09:45 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 10:36 - 3/07/2018 Salı
Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer
Alman İçişleri Bakanı Horst Seehofer

Almanya’da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Angela Merkel ile sığınmacı ve iltica politikasına ilişkin yaşadığı görüş ayrılığı konusunda uzlaşmak için bir kez daha CDU ile görüştü. Merkel ile bir araya gelen Seehofer istifasını geri çekti. Seehofer’ın kararından büyük pazarlıklar sonucu vazgeçtiği öğrenildi.

Seehofer Süddeutsche Zeitung'a verdiği demecinde, Merkel'e yüklendi ve "Merkel'i başbakanlığa taşıyanın kendisi olduğunu belirterek, "Benim sayemde başbakan olan birinin görevime son vermesine izin vermeyeceğim" dedi.

“Beni dışarı atmaya çalışıyor”

Yaşanılanlar için “akıl alır gibi değil” diyerek “ Benim yardım ettiğim insan, beni dışarı atmaya çalışıyor” dedi. Seehofer, başbakan Angela Merkel’i, başka Avrupa Birliği ülkesinde kaydı bulunan mültecileri Almanya’ya girmeleri halinde geri göndermeyi teklif etmişti. İstifa şüphelerinin arttığı günlerde Seehofer, Merkel’le anlaşma olmaması halinde istifa edeceğini açıklamıştı. Mülteci politikası konusunda yaşadıkları derin görüş ayrılıkları nedeniyle Alman hükümetini krizin eşiğine getiren anlaşmazlıkların aşılması için koalisyon ortağı Merkel ve Seehofer'in yapacağı görüşme öncesinde, iki partinin yönetimlerinden uzlaşma mesajı gelmişti.

İstifadan vazgeçti

Seehofer, Merkel'le yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada "sürdürülebilir bir çözüm" üzerinde uzlaştıklarını ve İçişleri Bakanı olarak görevini sürdüreceğini belirtti.


#Almanya
#Avrupa Birliği
#Angela Merkel
#Horst Seehofer
6 yıl önce