|

BM: Doğu Guta'da son 48 saatte onlarca sivil hayatını kaybetti

BM Genel Sekreter sözcülerinden Haq, Doğu Guta'ya yönelik hava saldırılarına ilişkin "Son 48 saatte yoğun hava saldırıları ve bombardımanlar, onlarca kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu" dedi.

Yeni Şafak
22:46 - 7/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 7/02/2018 Çarşamba
AA
Esed'in Doğu Guta'ya yönelik katliamları sürüyor
Esed'in Doğu Guta'ya yönelik katliamları sürüyor

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'de rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da son 48 saatte yoğun hava saldırılarının ve bombardımanın onlarca kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olduğunu bildirdi.

BM Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, günlük basın brifinginde, İdlib'de her gün hava saldırıları ve bombardımana maruz kalan 2 milyon sivilin güvenliğinden endişe duyduklarını söyledi.

Hava saldırılarının sivil kayıplarına neden olduğuna, okul ve hastane gibi sivil altyapıya zarar verdiğine dikkati çeken Haq, İdlib'de devam eden çatışmalar nedeniyle bin 200 okulun kapalı olduğunu ifade etti.

Rejimin kuşatması altındaki Doğu Guta'da artan çatışmaların da sivilleri ve altyapıyı etkilemeye devam ettiğini belirten Haq, ''Son 48 saatte yoğun hava saldırıları ve bombardımanlar onlarca kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oldu.'' dedi.

İdlib çağrısı

Haq, Doğu Guta, İdlib, Afrin ve Rakka'da insani yardımların ve tıbbi tahliyelerin yapılabilmesi için çatışmaların durması yönünde çağrı yaptı.

Öte yandan İsveç ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) şubat ayı dönem başkanı Kuveyt'in talebi üzerine, BMGK'nin, Suriye'de, özellikle de Doğu Guta'da kötüye giden insani durumu görüşmek üzere toplanması bekleniyor.

#BM
#Doğu Guta
#İdlib
6 yıl önce