|

BM'den İngiltere'ye tepki: Gerçek dışı ve saçma

Birleşmiş Milletler'in (BM) Göçmen Haklarından Sorumlu Özel Raportörü Francois Crepeau, İngiliz hükümetinin "ülkenin göçmenlerden dolayı tehdit altında olduğu" görüşünün, "gerçek dışı ve saçma" olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
19:27 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:30 - 3/12/2014 Çarşamba
AA

İngiliz Independent gazetesine konuşan Crepeau, "'İngiliz kültürünün sınırlara yanaşan barbarların tehdidi altında olduğu' görüşü gerçek dışıdır. Bu saçmalıktır. Fakat bunu kim açıkça böyle söyleyebiliyor? Bu söylenmediği için de tartışılamıyor" dedi.


Avrupa genelinde göçmen karşıtı görüşlerdeki artıştan duyduğu endişeyi dile getiren Crepeau, Avrupa'ya ulaşmak isteyen göçmenlerin Akdeniz'deki arama ve kurtarma çabalarıyla ilgili politikalarından dolayı da İngiltere'yi eleştirdi. Crepeau, "Arama-kurtarma operasyonlarını desteklememek, göçmenlerin ölmesine göz yummak demek" dedi.


İngiliz hükümeti, Ekim ayında arama-kurtarma çalışmalarına destek vermenin daha fazla yasa dışı göçmenin ülkeye gelmesini teşvik edebileceğini, dolayısıyla bu çalışmalara destek vermeyeceğini açıklamıştı.


İngiltere'de gelecek yıl Mayıs ayında yapılacak genel seçim yaklaşırken, göçmen ve Avrupa Birliği (AB) karşıtı görüşleriyle bilinen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) ülkedeki yükselişi devam ediyor. 7 Mayıs 2015'teki genel seçim sonucu Nigel Farage'ın lideri olduğu UKIP'in parlamentodaki milletvekili sayısını artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. İngiltere Başbakanı David Cameron'ın lideri olduğu Muhafazakar Parti'den UKIP'e kaymalar olduğu biliniyor. Dolayısıyla seçim yaklaştıkça Cameron'ın göçmen ve AB karşıtı söylemlerini artırması dikkati çekiyor.


Birleşik Krallık'ta oy eğilimleriyle ilgili yapılan son anketler, UKIP'i Muhafazakarlar ve İşçi Partisi'nden sonra üçüncü parti olarak gösteriyor.

#birleşmiş milletler
#ingiltere
#göç
9 yıl önce