|

‘Bunlar hayvan'

Daha önce pek çok kez göçmenlere karşı aşağılayıcı ifadeler kullanan ABD Başkanı Donald Trump, bu kez göçmenler için “hayvan” dedi. Göçmenler için korumalı bölge oluşturma politikasını eleştiren Trump,”Bunlar hayvan ve biz bunları ülkeden gönderiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:34 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trump’tan göçmenlere bir hakaret daha
Trump’tan göçmenlere bir hakaret daha

Beyaz Saray’da Kaliforniyalı Cumhuriyetçileri kabul eden ABD Başkanı Donald Trump, yine bir hakarete imza attı. Meksika sınırına örülecek duvarın ele alındığı görüşmede Kaliforniya Eyalet Valisi Jerry Brown’ın desteklediği göçmenler için korumalı bölge oluşturma politikasını eleştiren Trump, “Bu insanların ne kadar kötü olduklarına inanamazsınız, bunlar hayvan ve biz bunları ülkeden gönderiyoruz” dedi.

İlk skandalı değil

Colorado Milletvekili Jared Polis ise Trump’ın ifadelerine tepki göstererek “Göçmenler insandır. Hayvan, suçlu, uyuşturucu satıcısı, tecavüzcü değil sadece insan” ifadelerini kullandı. Göçmenler hakkındaki skandal ifadeleriyle tanınan Trump daha önce de Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler hakkında “İğrenç ülkelerden geliyorlar. Neden bu insanların buraya gelmesini isteyelim” demişti.

#ABD
#Trump
6 yıl önce