|

Çantadaki tek elmaya 2 bin TL ceza ödedi

Amerika'da bir kadın yolcu çantasına daha sonra yemek üzere elma koydu ancak beklenmedik bişey oldu. Elma, gümrük polisine takıldı. Çantasında bulunan elma yüzünden yaklaşık 2 bin Türk lirası değerinde para cezası aldı.

Yeni Şafak
12:13 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 12:21 - 25/04/2018 Çarşamba
Diğer
Yemediği elma yüzünden gümrüğe takılan Crystal Tadlock, şaşkınlığını atamıyor.
Yemediği elma yüzünden gümrüğe takılan Crystal Tadlock, şaşkınlığını atamıyor.

Uçakta verilen meyveyi yemeyip sakladı, gümrük polisinden 500 dolar (yaklaşık 2 bin TL) ceza yedi.

Olay, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşandı. Delta Havayolları ile Paris'ten Denver'a giden Crystal Tadlock isimli yolcu, uçakta ikram edilen elmayı poşetinden çıkarmadan çantasına attı. Ancak Denver'a aktarma uçuşu için Minneapolis'te uçaktan inen kadın, hiç beklemediği bir şeyle karşılaştı.

Gümrük polisi elmayı bulunca kadına para cezası kesti. Gerekçe olarak da tarım ürünlerinin beyan edilme zorunluluğunu gösterdi. Tadlock, elmayı poşetinden çıkarmadığını ve Denver yolculuğu için sakladığını söyledi.

  • Ceza şaşkınlığını yaşayan kadın, olayı mahkemeye taşımayı düşündüğünü açıkladı; "Birinin bir meyve yüzünden suçlu muamelesi görmesi gerçekten çok talihsiz" dedi. Delta Havayolları ise "Tüm müşterilerimize Amerikan gümrük ve sınır koruma prokollerini takip etmelerini öneriyoruz" açıklaması yaptı.
#Crystal Tadlock
#ABD
#Gümrük polisi
6 yıl önce