|

Çavuşoğlu: Kapsamlı operasyon başlayacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD ile IŞİD karşıtı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakereleri dün tamamlandı, yakında "kapsamlı" operasyonları başlatacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:21 - 24/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:25 - 24/08/2015 Pazartesi
Reuters

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Reuters'e verdiği söyleşide Suriye'nin kuzeyindeki IŞİD'in varlığına karşı mücadele için Türkiye ve ABD arasında sağlanan mutabakat, Türkiye'nin PYD'ye karşı tutumu, PKK ile mücadele ve İran'ın Batılı ülkelerle ilişkilerini normalleştirmesi ve bölgesel politikaları konusunda şunları söyledi:



"ABD ile IŞİD karşıtı operasyonlara ilişkin anlaşmanın teknik müzakereleri dün tamamlandı, yakında "kapsamlı" operasyonları başlatacağız. Suriye'nin kuzeyinin IŞİD'den temizlenmesi Esad rejimine de siyasi çözüm için müzakere masasına dönme yönünde mesaj verecek. PYD, Suriye'nin toprak bütünlüğü için mücadele etmiyor; politikalarında radikal değişiklik yapmadığı sürece IŞİD'den temizlenecek bölgede rolü olamaz. PKK silah bırakmalı, silahlarını bırakmadığı sürece PKK'ya yönelik operasyonlar sürecek. İran'ın Batı ile ilişkilerini normalleştirmesinden memnunuz ancak İran'dan Yemen ve Suriye gibi bölgesel politikalarında daha yapıcı rol bekliyoruz"


#mevlüt çavuşoğlu
#çavuşoğlu açıklama
#ışid mücadele
9 yıl önce